– Hele huset ristet. Det var heftig, enormt!

BUTIKKSJEF: Kjetil Klovning er sjef for matbutikken på Utsira.

BUTIKKSJEF: Kjetil Klovning er sjef for matbutikken på Utsira. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det har blåst godt på Utsira det siste døgnet. På det sterkeste var det full storm.

DEL

UTSIRA: Daglig leder på Jokerbutikken på Utsira Kjetil Klovning har vært borti mye vær, men konstaterer at det var litt ekstra mye vind natt til torsdag.

– Hele huset ristet. Det var heftig, enormt!

Han forteller at det var ekstremt mye vind, til og med til Utsira å være. Torsdag morgen etter han hadde levert i barnehagen, filmet han en snutt som han delte på sosiale medier.

Det var mye sjø og bølger som slo inn mot moloen. Snø á la Utsira, ifølge Klovning. Så mye skum fra havet var det, at selv en erfaren sirabu måtte ta fram telefonen og filme.

(saken fortsetter under video)

Tok tak i bildør

Klovning er trygt på plass i butikken når Haugesunds Avis snakker med han. Det blåste heftig i natt, men det er fremdeles tak i vinden, ifølge Klovning. Det fikk samboeren hans, Camilla Sørvåg erfare, og ikke minst butikkens varebil.

– Vi har nettopp hatt et uhell på grunn av vinden. Den ene døren på varebilen vår ble flerret av idet samboeren min åpnet den. Vinden tok tak i både den, og henne, forteller Klovning.

Rutebåten hadde endelig fått dratt fra land, og levert varer. Da butikken skulle ta inn varene, fløy både dør og samboer. Det gikk heldigvis bra med henne.

Det var verre med døren. Men vaktmester John Helge Thomassen visste råd, og Klovning er optimistisk på bilens vegne.

Håper på godvær – og gjester

Sirabuen er vant med mye vær, men noen ganger kan det bli mer arbeid på grunn av været, enn nødvendig, som når bildøren flyr av hengslene, eller når de mister strømmen.

– Jeg var værfast på fjellet her tidligere, og da gikk selvfølgelig strømmen her hjemme. Det ble litt vel kaotisk. Vi er avhengig av aggregat for å holde varene friske. Det ble litt armer og bein på dem som var igjen her, kan du si, siden jeg er den som pleier å få aggregatet i gang.

Vær, vind og ekstra arbeid for vaktmesteren, Klovning er ved godt mot. Det er tross alt meldt at vinden skal roe seg utover dagen. Og til helgen skal det til og med bli fint vær, om meteorologene holder de lover.

– Det har ikke vært den store vinterferie-trafikken enda, men nå får vi håpe det tar seg litt opp til helgen. Vi er i alle fall klar for gjester, forteller han.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken