Listhaug må betale tilbake lønn

Sylvi Listhaug har betalt tilbake 23.000 kroner som hun har fått for mye i lønn. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sylvi Listhaug har betalt tilbake 23.000 kroner som hun har fått for mye i lønn. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Tidligere justisminister Sylvi Listhaug (Frp) gikk på dagen tirsdag 20. mars, åtte dager etter lønningsdag. Nå må hun betale tilbake penger.

DEL

STORTINGET: I et brev fra Statsministerens kontor (SMK) til Sylvi Listhaug som Dagens Næringsliv (DN) har fått tilgang til, står det:

«Den 12. mars fikk du utbetalt lønn for hele mars. Statsministerens kontor ber om at du tilbakebetaler for mye utbetalt lønn for perioden 21. til og med 31. mars. For mye utbetalt lønn, kr 23.122,69 bes innbetalt snarest».

Avsender er ekspedisjonssjef Heidi Heggenes og avdelingsdirektør Inge Smith Dokken. Det påpekes i brevet at Listhaug heller ikke får fratredelsesytelse som statsråd eller feriepenger for statsrådsposten. Grunnen er at stortingsrepresentanter får årsgodtgjørelse fra det tidspunktet de tiltrer.

Statsministerens kontor bekrefter overfor DN at pengene er innbetalt. Etter kravet om innbetaling i brevet, benyttet SMK anledningen til å takke Listhaug for samarbeidet i tiden hun var statsråd. Listhaug selv har ikke ønsket å kommentere saken i DN.

Artikkeltags