KARMØY: Det er Friluftsrådet Vest, Karmøy kommune og Åkrehamn Vekst som inviterer til sesongåpning og familiedag på Åkrasanden søndag. Dette er for å markere og feire den fjerde Blått Flagg-sesongen for Åkrasanden.

«Norges fineste badestrand»!, skriver daglig leder i Friluftsrådet Vest, Oddvin Øvernes, i en pressemelding før søndagens arrangement.

Ordfører Jarle Nilsen vil stå for den offisielle åpningen med tale og flaggheis.

– Viktig dag for Karmøy

– Dette er en viktig dag for Karmøy og hele Haugalandet som besøker denne stranda for å bade, gå turer, se på fugler og nyte blomsterprakten der, sier Øvernes.

Han forteller at det vil bli kulturinnslag, drageverksted, sandslottkonkurranse, åpen kafe ved Røde Kors- huset og et yrende folkeliv.

Blått flagg er internasjonalt kvalitetsstempel på de beste badestrendene i Europa, og ordningen eies og drives av Foundation for Environmental Education (FEE). 

Søkere som får tildelt blått flagg må oppfylle strenge krav til sikkerhet, service, informasjon, vannkvalitet og forvaltning av området.

Forvaltes av Friluftsrådet

Åkrasanden forvaltes gjennom hele året av Friluftsrådet Vest, og området er tilrettelagt med nye servicebygg som og er tilpasset krav til universell utforming.

I sommersesongen legge det ut rullestolmatter på stranden slik at det er enkelt å komme seg på stranda for alle med barnevogn eller rullestol.

Det legges ut sperrebøyer for å hindre at båter kommer for nær de som bader, og det er montert redningsbøyer på land i kort avstand fra stranda.   

– Åkrasanden er et viktig friluftsområde på helårsbasis med de mange som bruker kyststien som er opparbeidet og skiltet av Friluftsrådet sørover til Ferkingstad. Stadig flere av de mange turistene som gjester Karmøy og Haugalandet finner veien ut til Åkrasanden og den flotte naturen i dette kystlandskapet, sier Øvernes.

Programmet søndag

* Klokken 12.00: Svein Hegland og Jarle Nilsen med velkomsthilsen.

* Klokken 12.30: Drageverksted.

* Klokken 13.00: Drageflyging.

* Klokken 14.00: Kåring sandslottkonkurransen.