På mandag er det et historisk møte her

HER MØTES NÆRINGSFORENINGENE: Førstkommende mandag møtes  næringsforeningene i Nord-Rogaland og Sunnhordland på Ryvarden for å drøfet samarbeid og utfordringer i storregionen.

HER MØTES NÆRINGSFORENINGENE: Førstkommende mandag møtes næringsforeningene i Nord-Rogaland og Sunnhordland på Ryvarden for å drøfet samarbeid og utfordringer i storregionen. Foto:

Det er første gang at det arrangeres et fellesmøte mellom næringsforeningene i Nord-Rogaland og Sunnhordland.

DEL

SVEIO: – Nesten samtlige kommuner er representert; fra Tysnes og Fitjar og Sauda, står det i den felles pressemeldingen fra Næringsforeningen Haugalandet og Stord Næringsråd.

Det er førstkommende mandag at næringsforeningene i Sunnhordland og Nord-Rogaland møtes til drøfting om samarbeid og utfordringer i storregionen.

Ifølge pressemeldingen er det første gang det arrangeres et fellesmøte mellom næringsforeningene nord og sør for fylkesgrensen.

– Skaper muligheter, men også trusler

Det er de to næringsforeningene som har tatt initiativ til møtet. Næringsforeningen Haugalandets direktør Egil Severeide og daglig leder i Stord Næringsråd Anne Grete Sandtorv kaller møtet historisk og sier bakgrunnen er de store infrastrukturprosjektene som nå er i ferd med å gjennomføres.

HAR TATT INITIATIVET: Daglig leder i Stord Næringsråd Anne Grete Sandtorv og administrerende direktør i Næringsforeningen Haugalandet Egil Severeide har tatt initiativet til det historiske møtet på Ryvarden førstkommende mandag.

HAR TATT INITIATIVET: Daglig leder i Stord Næringsråd Anne Grete Sandtorv og administrerende direktør i Næringsforeningen Haugalandet Egil Severeide har tatt initiativet til det historiske møtet på Ryvarden førstkommende mandag. Foto:

– Rogfast, Hordfast og E 134 vil skape en ny hverdag for bedrifter og arbeidstakere i storregionen. Disse samferdselsprosjektene vil knytte oss mye tettere sammen. Vi får et nytt bo og arbeidsmarked mellom Bergen og Stavanger med innpå en million mennesker innenfor en reiseavstand på vel to timer. Det skaper store muligheter, men også trusler, sier de to lederne.

Kan bli kraftig knutepunkt

På møtet skal deltakerne bli presentert status for de store prosjektene. Deretter skal de diskutere hvordan nye samferdselsårer vil påvirke kommunene og regionen, og hvordan de kan samhandle for å gjøre bedriftene mest mulig konkurransedyktige.

– Vi kan ikke sitte med hendene i fanget. Her har vi en enestående mulighet til å gjøre Sunnhordland og Nord-Rogaland til et kraftfullt knutepunkt på Vestlandet. Men det krever at vi samarbeider, er godt nok organisert og har nødvendig gjennomføringskraft, sier Severeide og Sandtorv.

Det er atten deltakere på møtet, i tillegg til foredragsholderne Roald Aga Haug (styreleder Haukelivegen AS), Øyvind Halleraker (Hordfast AS) og Øyvind Ellingsen (Statens vegvesen).

Deltakerne er blant annet fra næringsrådene på Bømlo, Fitjar, Karmøy og Tysnes, fra Åkrehamn Vekst, og Destinasjon Haugesund og Haugalandet.

Artikkeltags