Sus over Sveio-økonomien

RÅDMANN: Jostein Førre begynte i jobben i Sveio i fjor vår.

RÅDMANN: Jostein Førre begynte i jobben i Sveio i fjor vår. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

De er ikke dårligere enn naboene. Sveio gikk med 24,3 millioner kroner i overskudd i fjor.

DEL

SVEIO: På rekke og rad har Haugalandets kommuner lagt fram regnskap med store overskudd. 2017 ble et veldig godt år, generelt for landets kommuner.

– Særskilt god skatteinngang, sier rådmann Jostein Førre om hovedårsaken til det gode resultatet i hans første år i lederjobben i Sveio.

Budsjettet for 2017 hadde et forventet resultat på 14 millioner i overskudd. Nå ble det nesten 10 millioner bedre.

Begeistret

– Utrolig kjekt med et godt resultat. Den økte skatteinngangen bygger på enkelthendelser, og vi kan ikke uten videre regne med at det vil vedvare, sier Førre, som og vil takke de ansatte for god innsats i 2017.

Han informerte kommunestyret om resultatet mandag, og vil komme tilbake med detaljer senere. Nå har de fått vite at Sveio endte på et netto driftsresultat på 5,1 prosent, langt bedre enn de 1,75 prosent kommunene rådes til å ligge på for å ha sunn økonomi.

Ordfører Jorunn Skåden (Ap) er begeistret over resultatet, som er det beste noensinne for Sveio kommune.

– Det gir oss jo muligheter til å sette mer fart i utviklingen, til å styrke gjennomføringsevnen Jeg er så enig med Haugesunds Avis som på lederplass oppfordrer til å løfte ambisjonene, i forbindelse med Haugesunds store overskudd, sier Skåden.

Hun framhever det er to hovedoppgaver politikerne skal være opptatt av: Å sikre driften av kommunen og legge til rette for utvikling.

– Et så godt økonomisk resultat bidrar enda sterkere til utviklingen av Sveio, til optimisme og stolthet. Vi vil få til økt innbyggertall og dermed økt skatteinngang, sier Skåden som viser til at de i år har mange prosjekter på gang, mye å bruke pengene på. Da budsjettet for 2018 ble vedtatt, trakk hun særlig fram at Sveio er i gang med å bygge badeanlegg, og at de prioriterer gang- og sykkelveier og digitalisering i skolen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken