– Dersom noe høres for fantastisk ut til å være sant, så er det ofte det

Slik ser den ene meldingen ut.

Slik ser den ene meldingen ut. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Flere haugalendinger har mottatt tekstmeldinger fra svindlere som utgir seg for å være kjente, norske dagligvarekjeder.

DEL

TEKNOLOGI: Den siste tiden har flere haugalendinger opplevd å motta tekstmeldinger fra det som ved første øyekast ser ut til å være dagligvarekjeder som Kiwi og Coop.

Det er imidlertid ikke kjedene som står bak - tekstmeldingene er et forsøk på svindel. Den ene meldingen lyder som følger:

«Vi har prøvd å kontakte deg angående gaven din fra KIWI MiniPris. Send inn her:»

Teksten er etterfulgt av en elektronisk lenke. Denne må du ikke trykke på.

– Her handler det om å bruke vanlig nettvett. Dersom noe høres for fantastisk ut til å være sant, så er det ofte det, sier etterforsker Egil Espeland ved Felles Straffesaksinntak på Haugesund politistasjon.

Han forteller at de foreløpig ikke har blitt kontaktet av ofre for svindelforsøket.

– Vi opplever dessverre fra tid til annen at useriøse aktører misbruker vårt merkenavn og logo. Det er også tilfellet med disse e-postene og SMS-ene som flere skal ha mottatt. Dette er et svindelforsøk sendt ut fra ukjente kilder. Det er ikke bare Kiwi som har opplevd slike saker, da dette er et problem for hele handelsnæringen. Vi jobber nå med å rapportere disse svindelforsøkene til rette instanser, skriver Kiwi på sine nettsider.

Også Coop melder om svindelforsøkene på sine sider:

– Coop vil aldri be om slik informasjon over e-post eller SMS. Om du har mottatt en slik melding, ber vi deg om å slette meldingen og om å ikke trykke på noen av linkene i meldingen.

Artikkeltags