Sendte bilde av våpen til ekskjæresten - endte med væpnet politijakt til nabofylket og tilbake

Artikkelen er over 2 år gammel

En 16 år gammel jente og en 23 år gammel mann fra Agder ble tatt av politiet, natt til torsdag.

DEL

VINJE (Telemarksavisa:) Det var natt til torsdag at politiet mottok melding om at en 16 år gammel jente hadde oppført seg truende og sendt bilde av et våpen til ekskjæresten sin.

– Han var bekymret for at hun skulle komme til ham, forteller oppdragsleder Ole Kamben i Sør-Øst politidistrikt til TA. Politiet fikk en viss anelse om hva slags bil den 23 år gamle mannen og 16 år gamle jenta kjørte. Da politiet kom fram til stedet, stakk de av.

Politijakt

Bilen kjørte fra Vinje til Røldal i Hordaland, med politiet fra Telemark på slep samt bistand fra hordalandspolitiet. Forfølgelsen pågikk over lang tid og hadde en avstand på over 20 mil, før de fikk stoppet de to.

– Vi mistet litt oversikt, men en av våre fikk en observasjon da bilen kjørte østover igjen, forklarer Kamben overfor TA. Etter mye om og men ble bilen med 16-åringen og 23-åringen stoppet av væpnet politi på en campingplass ved Flothyl i Vinje.

Fant «våpen»

Pågripelsen skjedde uten dramatikk og det ble gjort funn i bilen da politiet fikk kontroll på de to fra Agder.

– Det ble funnet et luftvåpen, avslutter oppdragslederen.

Kjenninger

De to personene som satt i bilen skal være hjemmehørende i Agder, og bilen de kjørte skal ha vært stjålet.

– Vi fikk kontroll på bilen og alle er uskadd. 23-åringen ble pågrepet og kjørt til Grenland. Når det gjelder 16-åringen har vi varslet barnevernet som vil sette kursen mot Grenland og hente henne.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken