Nordmenn mer engstelige for å reise etter Stockholm-angrepet

Nordmenn er blitt mer redde for å reise utenlands etter terrorangrepet i sentrum av Stockholm fredag 7. april. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Nordmenn er blitt mer redde for å reise utenlands etter terrorangrepet i sentrum av Stockholm fredag 7. april. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Nesten halvparten av de spurte sier frykt for terror påvirker planene deres for ferieturer utenlands. Det viser en undersøkelse InFact har gjort for VG.

DEL

OSLO: 47 prosent svarer at de lar terrorfrykt påvirke reiseplanene til utlandet, mens 38,4 prosent sier det ikke gjør det. Forrige gang InFact gjorde en tilsvarende måling, i januar 2016, svarte 33 prosent av de spurte ja på dette spørsmålet, skriver avisen.

Samtidig sier 41,5 prosent at de er blitt mer redde for terrorangrep i Norge etter lastebilangrepet i Stockholm fredag før påske. 44,5 prosent svarer nei på det samme spørsmålet.

– Nordmenn lar seg tydelig skremme av den siste tidens hendelser. Det kan skyldes at vi har spurt såpass kort tid etter terrorangrepet, men det kan også være fordi angrepet skjedde så nært oss geografisk og med så enkle midler, sier fagsjef Knut Weberg i InFact.

Artikkeltags