Gå til sidens hovedinnhold

- Ligger helt sikkert og soler seg

Artikkelen er over 3 år gammel

Rømlingen fra Haugaland Zoo tok seg en pust i bakken midt i veien.

KARMØY: På tirsdag ble det kjent at en kenguru har rømt fra Haugaland Zoo på Torvastad. Den har blitt observert hoppende gjennom hager i området rundt parken, men ble sist sett midt i veien i Vikjå.

Alf-Harry Andersen var på vei til jobb på Husøy da han onsdag morgen plutselig ble møtt av en stirrende kenguru i veibanen.

– Den bare sto der å kikket på meg en stund, før den hoppet videre i retning Håland, forteller Andersen.

Han var allikevel rask med å få knipset noen bilder av den eksotiske skapningen før den spratt av gårde.

Andersen hadde lest om kenguruen i avisen kvelden før, så sjokket kunne nok vært større, men litt «øvegidde» ble han uansett.

I 18-tiden onsdag kontakter Haugesunds Avis parkeier Bernt Kai Velde for en oppdatering.

– Hvordan går jakten?

– Det går bedre for kenguruen enn for oss. Den ligger nok å hviler seg i sola et sted, slik disse dyrene gjerne gjør, sier han.

Han forklarer at kenguruer ofte er mest aktive på kvelden, og at de liker legger seg til å hvile om dagen. Sannsynligheten for å treffe på den nå når hun ikke er aktiv, er derfor liten.

– Vi skal få tak i den før eller siden

Parkeier Bernt Kai Velde sier til Haugesunds Avis at det kan ta tid før de får tak i den, men at veterinær i parken Michaela Modig er i ferd med å forberede en bedøvelsesprøyte som de håper å skyte den med.

I morges var det aktuelt å bruke gjeterhunder for å geleide den inn i et område der den kan fanges, men Bernt daglig leder Kai Velde Velde i Haugaland Zoo sier at den foretrukne metoden er å bruke not eller bedøvelse.

– Nå er det egentlig bare til å vente. Vi skal få tak i den før eller siden. Det tar én dag eller én måned, forteller han.

Velde sier at det er uheldig at den er kommet seg ut, men at det ikke er noen fare.

– Den er ikke helt grei å få tak på, men vi skal nok klare det, sier Velde, tirsdag kveld.

Da var kenguruen observert ved golfbanen.

Stakk av under kveldsmaten

Kenguruen som foreløpig er uten navn, har fire andre kamerater, som venter på henne hjemme. Men det ser ikke ut til at hjemlengselen har satt inn helt ennå.

Porten var åpen et lite øyeblikk under kveldsmaten tirsdag. Det var da den ene av dem smatt ut.

Kenguruene kom til den eksotiske parken på Torvastad i fjor høst.

Har du bilde av kenguruen, eller har nylig sett den? Gi oss et vink på tips@h-avis.no eller 52 72 22 22.

Ønsker tips

Onsdag formiddag var den sett i området mellom dyreparken og Vikjå.

Kurator i Haugaland Zoo, Kjetil Veum Utvik understreker viktigheten av å la kenguruen få være i fred, og la teamet som jobber for å fange den få gjøre jobben sin i fred.

– Vi ønsker ikke at folk drar ut og leter etter den, da det medfører mer stress enn nødvendig for den. Vi vil imidlertid mer enn gjerne motta tips på Haugaland Zoo sin tlf. 48110274 ved observasjoner slik vi kan lokalisere den og mobilisere den med bedøvelsesgevær og få den tilbake i innhegningen, men slik det er nå er det utrolig mye folk ute og leter og kjører rundt og det gjør jobben vår utrolig vanskelig, da den vil konstant flytte på seg om den blir forstyrret. Vi mottar gjerne tips, men fint om folk kan holde avstand fra den, sier Utvik.

TIPS OSSSMS: AVISÅ til 2005 Telefon: 52 72 22 22 tips@h-avis.no

Kommentarer til denne saken