Gå til sidens hovedinnhold

Disse veiene får ny asfalt

Artikkelen er over 3 år gammel

E 134, samt riks- og fylkesveger i Indre Ryfylke får ny asfalt lagt av Lemminkäinen Norge de neste månedene. Da må du som trafikant tåle både nedsatt fart og trafikkdirigering i en periode.

VINDAFJORD: I 2017 skal Lemminkäinen Norge asfaltere deler av Europaveg 134, samt flere riks- og fylkesveger i kommunene Vindafjord, Hjelmeland, Suldal og Sauda. Arbeidet starter opp i mai, og vil bli ferdigstilt i september (se liste lenger nede i saken).

– Våre asfaltlag legger asfalt med stor faglig stolthet, og er glade for å kunne bidra til trygge og gode veier for alle som ferdes i områdene vi asfalterer, sier Eivind Opedal, avdelingssjef Karmøy i Lemminkäinen Norge.

Han forteller at selskapet er veldig fornøyd med å få oppdraget.

46.855 tonn asfalt

– Vedlikehold av vegnettet er viktig og må hele tiden jobbes med for å sikre en god standard. Når Lemminkäinens fagfolk asfalterer benytter vi moderne utstyr og teknikker som sikrer et jevnt, solid og holdbart asfaltdekke, sier Opedal.

Totalt vil 46.855 tonn ny asfalt blir lagt på disse veiene.

Asfalteringen av E 134, riksveg 13, og en rekke forskjellige fylkesveger i kommunene Vindafjord, Hjelmeland, Suldal og Sauda vil starte 2. mai, og vil bli ferdigstilt 20. september.

Sikkerhetshensyn

Av hensyn til sikkerhet vil passerende trafikk bli dirigert av trafikkdirigenter i periodene asfalteringen pågår, og det vil bli nedsatt fartsgrense forbi anleggsområdet.

– Vi vil oppfordre alle trafikanter til å vise hensyn ved passering av anleggsområdene, følge skilting og anvisning fra trafikkdirigentene. På den måten kommer alle som arbeider på veien like hele hjem, som da de dro på jobb, sier Opedal.

Disse strekningene får ny asfalt

Veinummer – Strekning

EV 134 – KNAPPHUS – SOLHEIM

EV 134 – ISVIK – ISVIK

RV 13 – BASTLITUNNELEN – SKOTTUNNELEN

RV 13 – SKOTTUNNELEN – VINDSVIKNESET

RV 13 – HÅLANDSOSEN – VIKENESET

RV 13 – LOVRAKRYSSET – SAND

FV 46 – SKIPAVÅG – KVALØY

FV 513 – KIRKETEIG – SKJOLDASTRAUM

FV 681 – ØVRABØ – MARVIK

FV 681 – ØVRABØ – REPPSBYGDA

FV 684 – VIK – ERFJORD

FV 691 – DIGERNES – ROALDKVAM

FV 691 – BRÅTVEIT – BRÅTVEIT

FV 732 – VESTRE – DALAVIK

FV 736 – FØRLAND – ÅM

FV 737 – VELLE – SPÅTVEIT

FV 739 – ÅMSOSEN – STOKKA

FV 719 – VETRHUS – MOLLAELV

FV 719 – TØMMERHAUG – LØLAND

FV 520 – FOSSÅ BRU – HORDALAND GRENSE

Kommentarer til denne saken