Kolonnekjøring i Bømlafjordtunnelen

STARTER PÅ MANDAG: Mandag går Statens vegvesen i gang med innstalleringen av nytt teknisk utstyr i tunnelen. Arbeidet vil holde på fram til sommeren 2018.

STARTER PÅ MANDAG: Mandag går Statens vegvesen i gang med innstalleringen av nytt teknisk utstyr i tunnelen. Arbeidet vil holde på fram til sommeren 2018.

Artikkelen er over 3 år gammel

Fra mandag av blir det kolonnekjøring i Bømlafjordtunnelen hver natt – bortsett fra natt til søndag.

DEL

TRAFIKK: Da går nemlig Statens vegvesen i gang med installeringen av nytt teknisk utstyr i tunnelen.

Arbeidet vil foregå mellom klokken 22 til 05.30.

Byggeleder Tor Kåre Austrheim i Statens vegvesen opplyser at det vil bli kontinuerlig kolonnekjøring, noe som medfører rundt en halv time ventetid mellom hver kolonne.

LES OGSÅ: Tunnelarbeid her i halvannet år

– Enkelte netter kan det være behov for å stenge veien inntil halvannen time etter klokken 23. Det vil skje når det skal utføres spesielt krevende oppgaver i tunnelen. Dette vil vi varsle om i god tid på forhånd, sier han.

Det vil være normal ferdsel i tunnelen etter klokken 05.30 på morgenen, og hele natt til søndag. På nåværende tidspunkt er det ikke aktuelt å sette ned farten i tunnelen på dagtid, men det kan bli aktuelt på et senere tidspunkt.

Kolonnene vil bli kjørt med ledebil – både framme og bak.

– Utenfor tunnelmunningen vil det stå trafikkdirigenter og vi ber bilistene om å følge deres instrukser, sier byggelederen.

Installeringen av nytt teknisk utstyr er siste del av en svært omfattende utbedring av sikkerhetsutstyret i tunnelen.

Arbeidet skal holde på fram til sommeren 2018.

Artikkeltags