Kjedekollisjon i Haukelitunnelen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Like før klokka 14:00 fikk politiet melding om en kjedekollisjon ved Haukelitunnelen på E 134. Seks-sju biler skal ha smelt i hverandre i forbindelse med kolonnekjøring. Alle nødetatene rykket ut.

DEL

HARDANGER FOLKEBLAD: – Situasjonen er litt uavklart men vi mener å vite at dette skjedde i forbindelse med en kolonnekjøring. Det oppsto da en kjedekollisjon med 6–7 biler som skal ha smelt i hverandre, sier operasjonsleder ved Vest politidistrikt, Bjarte Rebnord, til HF litt over klokka 14.

Ulykken skal ha skjedd på østsida av tunnelen. Det er dårlig vær i området og det ble fredag innført kolonnekjøring på strekningen.

– Det var en lokal brannmann som havnet midt oppe i dette og han har meldt om en del materielle skader, sier Rebnord.

Etter det Hardanger Folkeblad forstår skal det ikke være personskader i forbindelse med uhellet og bilene skal etter planen fraktes tilbake til Midtlæger.

– Det er en form for kontroll. En lokal UP-patrulje er på vei, sier han.

– Alle nødetatene rykket ut til stedet?

– Ja, og de blir nok ikke avbrutt selv om det ser ut til å kun dreie seg om materielle skader. Det er dårlig vær og vanskelig å få helt oversikt, sier han.

Riksveg 7 over Hardangervidda var stengt på grunn av uvær fredag formiddag, men fra klokken 15.45 ble det åpnet for kolonnekjøring for kjøretøy større enn 7,5 tonn. På E 134 er det altså kolonnekjøring.

Artikkeltags