Slik var sikten gjennom frontruta - fratatt førerkortet

Slik var sikten ut av frontruta til bilføreren.

Slik var sikten ut av frontruta til bilføreren. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Politiet ville statuere et eksempel, tok førerkortet og spanderte bilde på Twitter da ung bilfører ble stoppet med nediset frontrute.

DEL

TRAFIKK [NETTAVISEN]: En mannlig bilfører i 20-årene mistet førerkortet på stedet da politiet stoppet ham med en nediset frontrute onsdag morgen.

Hendelsen fant sted i det lille tettstedet Børsa i Skaun kommune i Trøndelag. Bilføreren hadde riktignok skrapet seg et lite felt med sikt i frontruta, men politiet var langt fra fornøyd med utsikten. Det ble beslag av førerkort på stedet. Sak opprettes, skrev politiet i en Twitter-melding onsdag.

Lovens lange arm spanderte også et bilde som viser interiøret i den unge mannens bil - med frontruta slik den så ut da han ble stoppet.

Kurs i is-skraping?

«Skremmende», var en av reaksjonene da politiet postet bildet.

– Kurs i is-skraping hadde ikke vært av veien der, påpeker en av politiets følgere på Twitter.

Flere bøtelagt

Det er, av naturlige årsaker, sesong for denne type forelegg. Senest tirsdag ettermiddag ble det skrevet ut forelegg i Trondheim for dårlig skrapet frontrute da UP hadde kontroll ved Nyborg skole på Byåsen. Her var det flere forelegg for høy hastighet og ett for mobilbruk.

– Det er heller ikke lov - fortsatt, oppsummerte politiet i Trøndelag etter kontrollen.

Tirsdag ettermiddag fikk også en bilfører i Gildeskål i Nordland forelegg for utilstrekkelig sikt under en kontroll på Skauvoll.

Artikkeltags