Ingen skilt til Haugesund før Haukås-krysset

MANGLENDE SKILTING: Her er første skilt du møter som viser at du er på vei til Haugesund.

MANGLENDE SKILTING: Her er første skilt du møter som viser at du er på vei til Haugesund. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Kjører du fra Bergen på vei til Haugesund, møter du ikke veiskilt som viser til Haugesund før du er på Haukås i Sveio. Statens vegvesen har en logisk forklaring, mens Helge Toft mener det er krise.

DEL

HAUGESUND: – Jeg forstår det veipolitiske ståstedet her. Haugesund ligger tross alt ikke på veien (E 39) som går fra Bergen og sørover. Men fra mitt kulturpolitiske ståsted er det helt krise, sier Helge Toft, etterfulgt av en latter.

Statens vegvesen har forklaring på manglende skilt. De har en liste fra Vegdirektoratet som de følger.

– Listen viser hva som skal skiltes langs E 39. Der har vi Kristiansand, Stavanger, Bergen, Ålesund og Trondheim som fjernmål. Det er altså de byene som blir skiltet til. Ellers kommer det skilt til andre byer når du kommer nær nok, sier Åse Karlsen fra Statens vegvesen.

Tror ikke det påvirker

Helge Toft er musiker fra Haugesund, og har i mange år vært sterkt involvert i musikk- og kulturlivet i byen.

– Haugesund er jo ryggraden i musikkmiljøet i Bergen, så kanskje det burde vært skilt til Haugesund allerede på Danmarksplass i Bergen, slik at musikerne finner veien hjem, sier Toft.

Tror du manglende veiskilt fører til at færre tar turen til byen?

– Nei, jeg tror ikke det påvirker turister og besøkende fra å ta turen til Haugesund. De fleste som er på tur vet nok allerede hvilke byer de skal besøke, det er veldig få som følger nesen, avslutter Toft.

Artikkeltags