Over åtte millioner i forskjell i pris

PENSJONERES ETTER 25 ÅR: Hovedrundkjøringen i Aksdal ble tatt i bruk i 1992. Nå er den blitt for liten til ta unna trafikken fra to europaveger. Arkivfoto: Eirik Østberg/Haugesunds Avis

PENSJONERES ETTER 25 ÅR: Hovedrundkjøringen i Aksdal ble tatt i bruk i 1992. Nå er den blitt for liten til ta unna trafikken fra to europaveger. Arkivfoto: Eirik Østberg/Haugesunds Avis Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Den nye rundkjøringen i Aksdal er ute til anbud. Entreprenørene som deltar har bedt om alt fra 33 millioner til over 41 millioner kroner for å utføre arbeidet.

DEL

E 39/E 134: Våre Veger skriver at entreprenøren Bertelsen & Garpestad har gitt et anbud på 32,95 millioner kroner for oppdraget i Tysvær. Det holder til en knapp ledelse før den endelige avgjørelsen blir tatt.

Oppdraget gjelder ombygging av et kryss og etablering av en bussterminal i Aksdal.

I tillegg til Bertelsen & Garpestad har fire andre entreprenører levert anbud innen fristen; Vassbakk & Stol (33,49 mill.), Birkeland Maskinentreprenør (34,81 mill.), Contexo (39,46 mill.) og Risa (41,3 mill.).

Ny bussterminal

Selskapet som får kontrakten må fullføre oppdraget våren 2019.

Det nye krysset i Aksdal vil fortsatt være en rundkjøring, men den nye får fem armer og mye større radius. Den vil ligge cirka 50 meter sør for dagens rundkjøring.

En av de nye armene i rundkjøringen vil gi forbindelse til den nye bussterminalen. Oppdraget omfatter også etablering av ny innfartsparkering i forbindelse med denne.

Artikkeltags