- Rett og slett ellevilt

ENORM RESPONS: Direktør for trafikant- og kjøretøyavdelingen i Vegdirektoratet Bodil Rønning Dreyer.

ENORM RESPONS: Direktør for trafikant- og kjøretøyavdelingen i Vegdirektoratet Bodil Rønning Dreyer. Foto:

Statens vegvesen opplever rekordstor interesse for sitt digitale førerkort til mobiltelefoner. På et døgn har 670.000 lastet ned (l)appen.

DEL

TRAFIKK: - Vi visste at dette kom til å bli populært, men interessen og trafikken overgår det meste. Vi er glade for at folk setter pris på tjenesten, sier direktør Bodil Rønning Dreyer i Statens vegvesen i en pressemelding.

Eldste bruker er 95 år

Dette er en tjeneste for alle. Den eldste brukeren av tjenesten er nå 95 år. Det er totalt 10 personer over 90 år som har lastet ned appen, opplyser Vegvesenet.

2,2 millioner førerkort-innehavere kan bruke det nye digitale førerkortet. Noen får ikke tatt i bruk appen fordi at det ikke ligger et digitalt bilde i Vegvesenets system.

Digitalt førerkort kan bare benyttes på én telefon om gangen. For iPhone må du ha iOS-versjon 9.0 eller nyere, mens Android-brukere må ha versjon 6.0 eller nyere.

Først i Europa

Flere land utvikler digitale førerkort, men Norge er trolig det første landet i Europa som ruller ut løsningen i full skala, skriver Statens Vegvesen.

– Vi ønsker å gjøre det enklere for folk å bruke Vegvesenets tjenester. Vi har selvbrukertjenester og digitale tjenester innen mange områder. Nå også på førerkort, sier Bodil Rønning Dreyer.

Det digitale førerkortet er gyldig dokumentasjon på dine førerrettigheter. Du trenger altså ikke å ha med plastkortet i tillegg.

Men brukerne bør være obs på at digitalt førerkort er foreløpig bare gyldig i Norge og som legitimasjon dersom du blir stoppet i trafikkontroll. Skal du leie bil – i Norge eller utlandet – vil du fortsatt i en periode måtte vise fram plastkortet.

Artikkeltags