Alle tunneler sjekkes etter uhell

Det var lange køer innover mot Bergen fra Sotra og Askøy etter at Lyderhorntunnelen ble stengt 6. oktober i forbindelse med at en vifte løsnet og falt ned.

Det var lange køer innover mot Bergen fra Sotra og Askøy etter at Lyderhorntunnelen ble stengt 6. oktober i forbindelse med at en vifte løsnet og falt ned. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Etter at en vifte falt ned i en tunnel i Bergen og traff en bil, har Vegdirektoratet bestemt at alle vifter i over ti år gamle tunneler skal kontrolleres.

DEL

TRAFIKK: Bare flaks gjorde at sjåføren av bilen ikke ble skadd da viften løsnet og falt ned i Lyderhorntunnelen i Bergen 6. oktober.

– Det som skjer i etterkant av denne hendelsen, er at det blir sendt ut en arbeidsordre fra Vegdirektoratet til alle regioner. Viftene vil så bli kontrollert ved første ordinære driftsstans, sier sjefingeniør Oddvar Kaarmo i Vegdirektoratet til NRK.

Han mener at ubalanse på grunn av at flere vifteblader var borte, kan ha ført til vibrasjon og materialtretthet slik at viften i Lyderhorntunnelen falt ned. Nye vifter har en vibrasjonsalarm for å unngå dette.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken