Førretunnelen åpner igjen i dag

NYTT INNGANGSPARTI: Slik ser det ut nå du kjører inn i den nyoppussede Førretunnelen østfra.

NYTT INNGANGSPARTI: Slik ser det ut nå du kjører inn i den nyoppussede Førretunnelen østfra. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Trafikantene får en sikrere tunnel når Førretunnelen åpner fredag 3. juli klokken 13. Dermed er den klar for bruk en uke før fristen byggherren hadde satt for entreprenøren Vassbakk & Stol.

DEL

TYSVÆR: – Det blir ingen stor markering. Vi bare løfter bort sperringene klokken 13, så håper vi at trafikken glir fint, sier Steinar Rullestad i Statens vegvesen.

Han minner trafikantene på at det fortsatt pågår arbeid ved Førrestjørn og at det derfor er nedsatt hastighet og «vis hensyn»-varsel i området.

Helt ferdig neste år

Anleggsarbeidere jobber fremdeles utenfor tunnelen mot Frakkagjerd. Fartsgrensen i anleggsområdet blir 40 kilometer i timen så lenge det er arbeid i området.

Sluttdato for hele prosjektet er mai 2016, men vi ligger godt an og personlig tror jeg vi kan klare det før, sier Rullestad.

Førretunnelen på E134 har vært stengt i fire måneder - siden 2. mars. Tunnelen har blant annet blitt utvidet og fått nye lys.

- Arbeidet med tunnelen har gått veldig bra, og entreprenør og underentreprenører har vært veldig løsningsorienterte. Mye arbeid er gjort på kort tid, så all ære til alle som har stått på for å få arbeidet ferdig, sier Rullestad.

Artikkeltags