Gå til sidens hovedinnhold

Mye manglet under denne transporten

Artikkelen er over 3 år gammel

Ble avskiltet mens de jobbet dugnad for en lokal fotballklubb.

(Roganytt)  Et følge med tre godt lastede tilhengere ble stoppet og vist til Krossmoen kontrollplass ved E 39 på Krossmoen i Rogaland tirsdag kveld.

Det viste seg at alle tre var på dugnadsarbeid for en lokal fotballklubb og var satt til å kjøre gjerdeelementer for dagen.

– Tanken var god, men gjennomføringen av transporten var ikke helt etter boka, heter det i Statens vegvesens rapport.

Hengerne viste seg å være i alt annet enn forskriftsmessig stand og lasten var ikke sikret etter regelboka.

– To av hengerne manglet alt av lys, godset var langt fra forsvarlig sikret, ingen av sikkerhetslenkene var i bruk, merking av gods var fraværende og en av sjåførene hadde ikke førerrett for tilhenger. På toppen av dette var det også avskiltingsbegjæring på en av bilene for manglende EU-kontroll i 2015, heter det i rapporten. 

Et lokalt transportfirma ble kontaktet og de ville gjerne bidra på dugnaden, melder Vegvesenet. 

– Rasmussen transport stilte med kranbil og sjåfør så godset kunne komme seg fram på en forsvarlig måte, heter det i rapporten.

Totalt 98 kjøretøy ble kjørt gjennom kontrollplassen Krossmoen ved E 39 da Statens vegvesen avholdt kontroll mellom klokken 18.00 tirsdag kveld og 03.00 natt til onsdag.

35 kjøretøy ble nærmere kontrollert. Totalt 9 kjøretøy fikk kjøreforbud, 12 kjøretøy fikk mangel på lastsikring, lys, teknisk, utstikkende last og merking. (ANB)

Kommentarer til denne saken