For hard på gassen ved skole

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

KARMØY: Utrykningspolitiet avholdt i morgentimene tirsdag en kontroll ved Kopervik skole. De hadde fokus på fart og adferd i trafikken.

To bilførere fikk utstedt et forenklet forelegg.

– Høyeste fart i 50-sonen var 62 kilometer i timen, skriver Politiet i Sør-Vest på Twitter.

Også på Bjoa ble det avholdt fartskontroll tirsdag morgen. Her kjørte alle de 15 kontrollerte i henhold til trafikkreglene.

I etterkant av kontrollen var patruljen til stede på trafikkdag ved skolen og barnehagen, hvor de informerte om trafikkregler og delte ut reflekser.

Forenklet forelegg

Forenklet forelegg er et tilbud om å få avgjort saken på stedet. De utskrives vanligvis på stedet, og hvis det aksepteres er man som hovedregel bundet av det. En rekke av de vanligste trafikkovertredelsene straffes med et forenklet forelegg med mindre overtredelsen er alvorlig.

Forenklet forelegg ilegges med et fast beløp for de ulike overtredelsene. Dette gjelder: 

  • Fartsovertredelser opp til 25 km/t over fartsgrensen opp til 60 km/t.
  • Fartsovertredelser opp til 35 km/t over når fartsgrensen er 70 km/t eller høyere.
  • Kjøring i strid med en rekke trafikkskilt, for eksempel manglende vikeplikt, ulovlig forbikjøring, i strid med svingforbud eller påbudt kjøreretning eller kjørefelt.
  • Andre overtredelser, som for eksempel kjøring over eller på sperrelinje eller fortau, manglende eller feil lysbruk eller bruk av håndholdt mobiltelefon.

Hvis du ikke aksepterer et forenklet forelegg, blir saken vurdert av en politijurist. Blir konklusjonen til juristen at regelen er brutt, får du et vanlig forelegg.

Kilde: NAF

Artikkeltags