Stygge angrep mot Knut Arild Hareide på sosiale medier

Leder i Kristelig Folkeparti Knut Arild Hareide. Hareide er utsatt for kraftig sjikane på sosiale medier etter at Sylvi Listhaug (Frp) trakk seg som justisminister tirsdag. PST er varslet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Leder i Kristelig Folkeparti Knut Arild Hareide. Hareide er utsatt for kraftig sjikane på sosiale medier etter at Sylvi Listhaug (Frp) trakk seg som justisminister tirsdag. PST er varslet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

PST er informert etter at KrF-leder Knut Arild Hareide har mottatt flere trusler på sosiale medier etter at justisminister Sylvi Listhaug (Frp) trakk seg.

DEL

POLITIKK: Ifølge Bergens Tidende blir Hareide kalt for både judas og quisling, og noen av meldingene er såpass stygge at kilder bekrefter overfor avisen at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) er kontaktet.

Selv ønsker ikke Hareide å kommentere konkrete trusler, men sier til avisen at han har merket at debatten på sosiale medier den siste tiden har hardnet til.

– Det gjør selvfølgelig inntrykk når jeg får meldinger som er så utrolige at du ikke forstår at noen kan få seg til å skrive det. Samtidig har jeg valgt å beskytte meg selv mot mye av det, ved at rådgivere rundt meg forsøker å slette de kommentarene som går over streken, sier Hareide.

"Løp ut i treet og legg løkka rundt femini-halsen din", "Quislingene har seiret, inkludert deg skinnhellige antikristne quisling" og "Du er fra nu av Norges mest forhatte quisling samme med Allah-Satan \gahr Støre" er bare noe av meldingene Hareide har fått.

Både Jonas Gahr Støre (Ap) og Sylvi Listhaug (Frp) har fått politibeskyttelse etter drapstrusler.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken