Dramatisk da 20-åring skulle pågripes i Haugesund i natt: – Da han snudde seg rettet han en pistol mot politipatruljen

Vaktsjef Håkon Tornes ved Haugesund politistasjon sendte ut bevæpnede styrker da en 20-åring rettet en pistol mot en politipatrulje i Sørhauggata natt til onsdag.

Vaktsjef Håkon Tornes ved Haugesund politistasjon sendte ut bevæpnede styrker da en 20-åring rettet en pistol mot en politipatrulje i Sørhauggata natt til onsdag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

En politipatrulje måtte trekke seg ut av situasjonen og bevæpne seg etter at en 20-åring i natt rettet en pistol mot dem i Haugesund sentrum.

DEL

HAUGESUND: Det var like etter midnatt at en politipatrulje på oppdrag i Sørhauggata i Haugesund ble truet med pistol.

Vaktsjef Håkon Tornes ved Haugesund politistasjon forteller her hva som skjedde:

– Patruljen hadde dratt ut til en oppgang i sentrum der det ble meldt at en mann drev og romsterte. De hadde mistanke om at han forsøkte å skru av strømmen. Da politiet kom til stedet, fant de en 20-åring inne i et kott under en trapp. Da mannen snudde seg, rettet han en pistol mot politipatruljen, sier Tornes.

Politipatruljen besvarte så trusselen med pepperspray, og trakk seg ut av situasjonen for å revurdere sin taktikk. Flere bevæpnede politistyrker kom til og under gjennomsøking av huset og gårdsrommet, ble mannen til slutt funnet gjemt i en søppelcontainer i bakgården.

– Da var han enkel å pågripe, sier Tornes.

Han opplyser at mannen var kraftig ruset. Han ble derfor tatt med til lege for sjekk, før han ble innplassert i arresten for resten av natten.

– Han blir avhørt utpå dagen, når han er litt mer oppegående enn da vi pågrep ham i natt, sier politiets vaktsjef.

Pistolen som 20-åringen rettet mot politiet, viste seg å være et gassvåpen.

Artikkeltags