Tvillingfødende i ferjekøen

Fredag sto biler i ferjekø fra Skjersholmane og langt opp på E 39 ved Heiane. Men en hastig tvillingfødende dame ble vinket fram.

Fredag sto biler i ferjekø fra Skjersholmane og langt opp på E 39 ved Heiane. Men en hastig tvillingfødende dame ble vinket fram.

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

En høygravid kvinne som ventet tvillinger måtte hjelpes fram av Securitas-vakter for å komme seg med ferja til Valevåg da bilkøen til Skjersholmane hopet seg opp til langt ut på E 39 på Heiane fredag ettermiddag. Ventetiden oversteg to timer.

DEL

Seksjonsleder Ivar Torkelsen i Haugaland og Sunnhordland distriktsvegkontor forteller at det var vaktene nede ved kaien som sørget for at bilen med kvinnen ble dirigert utenom køen og rett om bord i ferja. Og mannskapet på m/f "Bjørnefjord" kunne greit konstatere at overfarten gikk fint og at bilen med den høygravide kvinnen fortsatte videre mot fødeavdelingen ved Haugesund sykehus.

Det lykkes oss ikke å komme i kontakt med vakthavende lege ved fødeavdelingen til tross for mange henvendelser utover kvelden i går.

Kvinnherad i skvisen

Seksjonsleder Torkelsen forteller at på det verste var det mer enn to timers venting. Etnecup i fotball og et musikkarrangement i Stavanger medførte ekstra stor trafikk nordfra. Men ved 19-tiden var bilkøen redusert fra Skjersholmane til Bohus på Heiane.

– De som skulle med ferje til Sunde og Ranavik klager over at de ikke slapp forbi de enorme køene til Valevåg?

– Ja, vi prøvde å danne en liten kolonne med bilister som skulle til Kvinnherad og som fikk lov å kjøre forbi køen. Men vi måtte gi opp. Mange bilister oppfattet det som at disse snek i køen og slengte seg med og var til dels rasende. Dessuten er det jo ikke lett for oss å se hvem i bilkøen som skal til Kvinnherad.

Dermed måtte bilister Haugesunds Avis snakket med som skulle til Kvinnherad, fortvilet se på at ferja gikk uten dem – selv om det var plass om bord.

Taper omsetning

Sandra Høyvik er butikksjef for Heiane hagesenter på Stord. Hun forteller at hele forretningsområdet ble avsperret av den lange ferjekøen.

– De to siste timene i går, fra klokka 17, hadde vi bare noen få kunder innom. Dette skulle vært en av våre beste dager, med skoleavslutning, ferie og vi har nettopp sendt ut tilbudsavis, sukker hun.

– Vi har tapte masse penger fredag på grunn av ferjekøen, legger hun til.

Verre

Seksjonsleder Ivar Torkelsen i Vegvesenet er enig i at det var verre denne fredagen enn forrige. Men han viser til at ferjestrekningen Bruravik–Brimnes hadde minst like lang ventetid. Dessuten klarte han å kapre en ekstraferje som skulle gå i nattopplag på Sunde–Ranavik–Stord-sambandet. Dermed hadde han fire ferjer som gikk i skytteltrafikk mellom Skjersholmane og Valevåg.

Søndag venter han like hardt trykk, ikke minst ettersom Viking tar imot Brann til kamp i Stavanger.

– Vi er klar over den kampen og har tatt våre forholdsregler, sier han.

Artikkeltags