Det store potetløpet

Martin Baustad og Øyvind Andreas Gjerde gir oss 17.-mairopet de håper skal gi klassen årets premie: Pizza. Møt også sølvvinneren i potetløp: Olav Askeland.

Artikkelen er over 4 år gammel

Glem isen, glem rømmegrøten. I Tysværvåg handlet alt om å vinne i lekene og i toget.

DEL

TYSVÆR: Potene balanserer ustødig i spiseskjeene når jentene i 10. klasse gjør seg klar til potetløp.

– Klar, ferdig, GÅ, høres det og startskuddet går.

Det er ikke joggesko, det er blankpolerte bunadsko på føttene og nystrøkne bunader som blir holdt oppe av én hånd mens potene balanseres i andre. Sjalene flagrer i vinden som superheltkapper og jubelen fyller hele ballbingen når vinneren krysser målstreken.

Kjørte taktikk

– Det var veldig fint å vinne. Jeg var sikker på det skulle bli andreplass, men heldigvis var det en som mistet poteten sin i siste liten, sier Amalie Helgesen.

Evy Hervik måtte ta til takke med andreplassen, men angrer ikke på taktikken hun valgte i løpet.

– Jeg kjørte stillegående taktikk, og ga alt på rolig gåing, sier hun. Etter det intense potetløpet skal jentene inn til Haugesund.

– Vi skal inn og se på russetoget. Det er det kjekkeste med dagen, sier Hervik.

Mest lyd

En annen som har gitt alt for seier var Martin Bauestad. Og målet hans var å vinne i alt.

– Ja, i dag har jeg spist mye is så klart. Og så har jeg vunnet på lykkehjulet og greier. Da vant jeg slim som du kan bruke som sprettball, sier han.

Og på spørsmål om han har gått i tog, ser han målrettet og alvorlig ut.

– Jo, vi har gått i tog. På skolen vår har vi konkurranse om hvilke klasse som kan lage mest lyd i toget. Og i år så håper vi i femte klasse sterkt på seier, for da vinner vi pizza sier han. – Femte klasse me e best, ingen protest. Me vil ha fest for ME E BEST, demonstrerer han.

Artikkeltags