Steinsvik sikret kontrakt på sin første betongflåte

NY KONTRAKT: F.v Heine Varde Prosjektleder Husøy Dokk, Truls Opsøen prosjektleder Steinsvik, Ernst Olav Helgesen Teknisk sjef Sjø Bremnes Seashore.

NY KONTRAKT: F.v Heine Varde Prosjektleder Husøy Dokk, Truls Opsøen prosjektleder Steinsvik, Ernst Olav Helgesen Teknisk sjef Sjø Bremnes Seashore. Foto:

Ståldesignet som Steinsvik er kjent for komplementeres nå med et nytt og innovativt betongflåtedesign. Første flåte leveres allerede våren 2018.

DEL

TYSVÆR: – Vi har nå startet byggingen av vår første betongflåte, forteller prosjektleder i Steinsvik, Truls Opsøen i en pressmelding.

Ifølge Steinsvik blir betongflåten et fint tilskudd til deres portefølje av stålflåter, og passe meget godt inn i planene deres, og utviklingen som selskapet ser innen havbruk.

Fjerndrift

Med et økt fokus på fjerndrift vil det gi ulike behov for flåter avhengig om lokaliteten er en sentral eller en ren fôringsstasjon. Disse betongflåtene vil i større grad kunne brukes som baser i et nettverk av flåter som kan fjernstyres fra land eller fra en baseflåte.

–  Alle våre flåter er bygget med tanke på fjerndrift. Serverrom og nettverksstruktur er på plass når flåten ankommer lokalitet, sier prosjektlederen.

Kundene kan også velge å utstyre dem med komplette systemer for kontroll og overvåkning av fôringsanlegg, generator, tankstatuser, luker og ballasteringssystem.

–  Det vil også være overvåking av dører og et innvendig kamerasystem, slik at man kan ha full oversikt uten å være fysisk til stede, sier Opsøen.

Fremtidsrettet

Betongflåtene er utviklet, designet og blir bygget på Husøy i Norge. Dokk Husøy har lang erfaring med bygging av flåter, og Bremnes Seashore er første kunde ut.

Teknisk sjef for sjø i Bremnes Seashore, Ernst Olav Helgesen, forteller at de ønsket en stor og fleksibel flåte som er fremtidsrettet i forhold til behovene til Bremnes Seashore.

– Denne flåten oppfylte kriteriene våre. Vi var på jakt etter en stor betongflåte med stor lagringsplass for å kunne brukes som sentral for andre lokaliteter i samme område. I tillegg synes vi det er ekstra kjekt at flåten blir bygget lokalt med lokale entreprenører som leverandører, sier Helgesen i en pressemelding.

Artikkeltags