TYSVÆR: - Selv om vi sitter inne og respekterer portforbudet, føles det ikke så greit. Vi hører fremdeles skyting, sier Gunn-Marit Lygre på telefon fra Bamako.

Del på Facebook

Hun er sammen med familien og tantebarnet Irene Lygre i Mali i regi av Normisjon.

Normisjon har til sammen 24 ansatte i Mali, derav fem barn.  Familien Lygre er blant de elleve som oppholder seg i hovedstaden.

- Jeg og jentene skulle reist tilbake til Norge i går. Nå vet vi ikke helt hva som skjer. Planen var at mannen min skulle bli igjen her i Mali, men nå kan det hende vi blir evakuert hele gjengen, sier Lygre.

LES DATTEREN GUNHILDS BLOGG HER

Normisjon vurderer nå evakuering av 24 medarbeidere i landet, men flyplassen og veiene ut av byen er stengt.

- Vi visste at situasjonen i landet var anspent og at det kunne bli litt uro. Men det vi er vitner til nå er jo et militærkupp, sier Lygre.

Normisjons beredskapsteam i Oslo har vært samlet i formiddag og vurderer situasjonen fortløpende.

- Vi er i kontakt med Utenriksdepartementet for å få til en evakuering av våre ansatte i landet. Det er problematisk siden flyplassen er stengt. Alternativene er fly fra et annet sted, eller militæreskorte på landeveien til nabolandet Senegal, sier medieleder Leif Gunnar Vik.

”Bakgrunnen for angrepet skyldes soldatenes misnøye med myndighetenes håndtering av et tuaregopprør nord i landet som krevde mange menneskeliv og tvang 200.000 mennesker på flukt. Soldatene har bedt om bedre våpen og mer ammunisjon for å stoppe tuaregopprørerne”, skriver Normisjon på sine nettsider.