Gå til sidens hovedinnhold

Mann (54) døde etter å ha falt over bord fra båt i Boknafjorden

Artikkelen er over 3 år gammel

Det var 54 år gamle Simon Bjarne Habbestad, som hadde bosted på Bømlo, som natt til fredag omkom etter at han torsdag falt over bord fra en båt i Boknafjorden i Rogaland.

SJØFART: Navnet hans frigis i samråd med pårørende. Mannen var ifølge politiet om bord i en såkalt brønnbåt som fraktet levende laks da han havnet i vannet.

Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) sa torsdag at de antok at mannen lå i vannet i rundt 20 minutter.

– Han ble hentet opp og fløyet til Haukeland universitetssjukehus. Politiet vil etterforske saken, men vi vet foreløpig ikke hva som har skjedd, fortalte operasjonsleder Kurt Løklingholm i Sørvest politidistrikt til NTB.

Sykehuset opplyste torsdag formiddag at mannen hadde kritiske skader.

Undersøkes av kommisjon

HRS meldte først om ulykken klokka 09.48 torsdag morgen. Et Seaking-helikopter var da på vei til stedet. En av ferjeavgangene over fjorden ble avlyst som følge av redningsaksjonen.

Finansdirektør Mariann Vågnes Reite i rederiet Sølvtrans as sier til Haugesunds Avis at de ikke kan uttale seg om ulykken så lenge den er under etterforskning av Sjøfartsavdelingen til Statens havarikommisjon for transport (SHT).

– Vi skal gjennomføre en sikkerhetsundersøkelse om bord i «Øysund». Der vil vi kartlegge hva som har skjedd og hvordan det kunne skje. Deretter blir vår jobb å analysere dette for å se om det ting å lære fra hendelsen som kan bidra til at tilsvarende hendelser ikke skjer igjen, sier avdelingsdirektør Dag Sverre Liseth i sjøfartsavdelingen til SHT.

SHT er et helt uavhengig organ, som ikke har noe med andre etater eller direktorater å gjøre.

Kommentarer til denne saken