VINJE: To kvinner er bekreftet skadet i ulykken i det ene skitrekket i Haukelifjell skisenter lørdag ettermiddag. Den ene kvinnen ble alvorlig skadet da en vaier skal ha slitt seg i trekket i 14-30-tiden påskeaften.

Det er ennå ikke opplyst hvor de to som ble skadet kommer fra.

Det var flere personer i trekket da ulykken inntraff, både voksne og barn. Haugesunds Avis har snakket med flere fra Haugalandet som var til stede i bakken da ulykken inntraff.

Alexander (12) ble øyenvitne til ulykken

Det er ikke meldt om fysiske skader på andre enn de to kvinnene.

Den alvorlig skadde kvinnen på 52 år ble flydd med luftambulanse til Haukeland universitetssjukehus.

Den andre som ble skadet, en kvinne i 20-årene, ble transportert til sykehus med ambulanse for behandling for lettere skader, ifølge VG.

– Vaier sporet av

Øyenvitner Haugesunds Avis har snakket med forteller at det først kom uvanlige lyder fra skitrekket. Like etter slet trekkets vaier seg, og falt så ned. Kvinnene som er skadet skal ha fått vaieren på seg med stor kraft.

– Mye folk i bakken, mange spør om hva som har skjedd 

Det skal være T-krok heisen som er i starten av skianlegget ulykken har skjedd i. Vitner forteller at vaieren slet seg fra toppen av trekket.

– Det er en helt vanlig T-krokheis som har hatt en avsporing og to gjester har fått en vaier på seg, sier daglig leder ved Haukelifjell skisenter, Stine Bastlien Vinje, til TV 2.

Alvorlig skadet

Ifølge politiet i Telemark skal den ene kvinnen være alvorlig skadet. Hun er fraktet til Haukeland sjukehus med luftambulanse.

Den andre kvinnen er lettere skadd. Hun ble transportert til sykehus med ambulanse.

AMK meldte om ulykken ved Haukelifjell skisenter klokken 14.31.

Årsaken til ulykken var at en wire løsnet fra festet og traff de to skiløperne.

Skitrekket der ulykken skjedde ble stengt etter ulykken.

– Politiet oppretter sak, Arbeidstilsynet er varslet, Statens jernbanetilsyn forsøkt varslet, melder politiet i Telemark på Twitter.