Landsomfattende #metoo-undersøkelse – Haugesunds Avis vil høre din historie

#METOO: Haugesunds Avis er med og kartlegger omfanget av seksuell trakassering.

#METOO: Haugesunds Avis er med og kartlegger omfanget av seksuell trakassering. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Sammen med en rekke av Amedias 63 lokalaviser og Nettavisen skal Haugesunds Avis nå få fram folkets #metoo-historier. På kvinnedagen vil vi sammen presentere omfanget av seksuell trakassering i Norge.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.#METOO: I flere måneder har kampanjen #metoo vært et globalt fenomen. Også lokalt har vi fortalt om kvinner som har opplevd ubehagelig og uønsket seksuell oppmerksomhet.

Så langt har det til dels blitt veldig bransjespesifikk og noe som i hovedsak har involvert det øvre sjiktet i samfunns- og næringslivet. Men metoo-historier finnes ikke bare blant politikere, skuespillere og i mediebransjen. Det foregår i alle kriker og kroker av vårt samfunn. I samarbeid med en rekke av Amedias 63 lokalaviser og Nettavisen vil Haugesunds Avis nå få fram folkets metoo-historier. Hva med den seksuelt aggressive barsjefen, den grafsende salgslederen, eller den klåfingrete økonomisjefen?

Haugesunds Avis ønsker at leserne skal dele sine metoo-historier. Undersøkelsen er selvfølgelig helt anonym, men man er også velkommen til å kontakte en av våre journalister hvis man ønsker det.

Man kan svare i skjemaet man får opp ved å klikke på denne linken.

Til tross for et sterkt søkelys på seksuell trakassering de siste månedene kan definisjonen på #metoo for noen fortsatt være uklar. Med #metoo mener vi her at en person har blitt utsatt for uønsket seksuell oppmerksomhet, spesielt fra en person med en eller annen form for makt.

På kvinnedagen 8. mars vil Haugesunds Avis, Nettavisen og en rekke av Amedias aviser over hele landet presentere omfanget av #metoo i Norge. Da er det også gjennomført en landsomfattende, representativ spørreundersøkelse.

Vi er ikke ute etter å ta noen, men å få flere aspekter ved #metoo fram i lyset. Undersøke bredden og omfanget av seksuell trakassering. Vi skal rett og slett speile #metoo slik hele Norge ser det. Jeg håper leserne deler sine historier.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken