Annenhver student frykter arbeidsledighet

Over halvparten av studentene ved Universitetet i Oslo frykter å bli arbeidsledige når studiene er fullført, til tross for at arbeidsledigheten bare er på 4 prosent. Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Over halvparten av studentene ved Universitetet i Oslo frykter å bli arbeidsledige når studiene er fullført, til tross for at arbeidsledigheten bare er på 4 prosent. Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Selv om arbeidsledigheten i Norge er på 4 prosent, frykter hele 50 prosent av norske studenter å stå uten jobb etter fullførte studier.

DEL

UTDANNING: Tallet kommet fra en undersøkelse gjennomført av Sentio for Universitas og Norsk studentorganisasjon og tilsier at 150.000 studenter frykter at overgangen til arbeidslivet kan bety en overgang til arbeidsledighet. Undersøkelsen er basert på nettintervjuer av et representativt utvalg på 1.001 studenter, skriver Universitas.

Ved Universitetet i Oslo svarer 57 prosent "ja" på spørsmålet om de frykter å bli arbeidsledig. Ved Oslo Met, tidligere Høgskolen i Oslo og Akershus, svarer 39 prosent det samme.

Ingvild Reymert, som jobber med Kandidatundersøkelsen ved NIFU, mener langt færre har grunn til å være bekymret enn det undersøkelsen viser.

– Om 50 prosent ikke skulle få jobb ville det vært et stort avvik fra våre tidligere undersøkelser. Hovedfunnet fra våre undersøkelser er at de aller fleste mastergradskandidater er i jobb bare et halvt år etter studiet.

Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning (NIFU), har siden 1970-tallet gjennomført Kandidatundersøkelsen, som ser på masterstudenters jobbtilpasning.

Artikkeltags