Lav arbeidsledighet for de med mastergrad

Av

Arbeidsledigheten er lav blant de høyt utdannede, ifølge en fersk undersøkelse. – Svært gode tider for dem med en mastergrad, sier utdanningsministeren.

DEL

2,4 prosent av dem som avla mastergraden sin i 2016 er i dag arbeidsledige.

Det framgår i en rapport utarbeidet av Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning (NIFU). NIFU-rapporten kartlegger arbeidsmarkedssituasjonen to til tre år etter eksamen.

– Det viser at det er svært gode tider i arbeidsmarkedet for dem med en mastergrad, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V).

–Var vanskelig på Sør- og Vestlandet

– Arbeidsmarkedet var vanskelig da disse studentene var ferdig med mastergraden sin, særlig på Sør- og Vestlandet. Rapporten viser at den utfordrende starten for de aller fleste har betydd lite og at arbeidsledigheten i denne gruppen nå er lav, sier hun videre.

Om lag 4 prosent av realistene, samfunnsviterne og humanistene er arbeidsledige. 2,5 prosent av sivilingeniørene er arbeidsledige, mens under 1 prosent av juristene og siviløkonomene står uten jobb.

To til tre år etter eksamen er det 36 prosent som rapporterer om at de er overutdannet – en nedgang på 46 prosent et halvt år etter eksamen.

Artikkeltags