UD endrer reiserådet for Tyrkia

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Utenriksdepartementet fraråder alle reiser eller opphold som ikke er strengt nødvendige til Ankara og Istanbul, unntatt i transittområder på flyplassene.

DEL

REISE: Etter kuppforsøket fredag kveld gjaldt UDs reiseråd for hele Tyrkia, men ble søndag altså endret til kun å gjelde hovedstaden Ankara og storbyen Istanbul. UD fraråder samtidig ikke transitt på flyplassene i de to byene.

reiserådet som ble oppdatert søndag, fraråder UD som tidligere alle reiser eller opphold som ikke er strengt nødvendig i grenseområdene i Tyrkia nærmere enn ti kilometer fra grensen til Syria.

Samtidig oppfordres det til å utvise aktsomhet ved reiser og opphold i resterende områder av de provinsene som grenser til Syria, samt øvrige provinser i sørøst.

UD i Danmark og Sverige har også endret sine reiseråd og fraråder ikke lenger folk mot å dra til Tyrkia. Sveriges reiseråd er nærmest identisk med det norske, mens dansk UD har et mer omfattende sammendrag, der det uansett legges vekt på at reisende er forsiktige og aktpågivende og at man holder seg på sikker avstand fra større forsamlinger og politiske demonstrasjoner

Artikkeltags