50 mennesker drept på nattklubb i Orlando

Politi- og brannbiler utenfor nattklubben Pulse mens aksjonen pågikk natt til søndag. Foto: Orlando-politiet / Reuters / NTB scanpix

Politi- og brannbiler utenfor nattklubben Pulse mens aksjonen pågikk natt til søndag. Foto: Orlando-politiet / Reuters / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Angrepet mot homonattklubben Pulse i Orlando i Florida krevde 50 menneskeliv, og er dermed den verste skytemassakren i moderne amerikansk historie.

DEL

OSLO: I tillegg er 53 personer innlagt på sykehus, flere av dem har alvorlige skader.

– Allerede da de første politibetjentene kom til stedet, så vi at minst 20 mennesker var drept. Dessverre har tallet steget til 50. Det er en av de verste tragediene vi har sett, sier John Mina, som er sjef for politiet i Orlando.

Før Florida-massakren var angrepet på skolen Virginia Tech i 2007 den skytemassakren som hadde krevd flest liv i USA. Der ble 32 mennesker drept.

– Noen av politibetjentene på stedet har over 20 års erfaring. Du kan se at de er rystet av hva de så inne i lokalene, sier Mina.

Løp fra stedet

Det var over 300 mennesker inne på nattklubben på South Orange Avenue da gjerningsmannen begynte å skyte rundt klokken 2 natt til søndag lokal tid.

Vitner forteller om en kaotisk situasjon der noen valgte å kaste seg ned på gulvet, mens andre løp ut og bort fra nattklubben. «Kom dere ut og løp videre», skrev nattklubben på Facebook.

– Venninnen min sa at noen hadde begynt å skyte. Jeg trodde det bare var en del av sceneshowet. Helt til jeg så at det ble skutt med ordentlig ammunisjon, sier øyenvitnet Rosie Feba til avisen Orlando Sentinel.

Gjerningsmannen holdt flere personer som gisler inne i nattklubben. Klokken 5 bestemte politiet seg for å ta seg inn i lokalene.

– Minst en politimann ble såret i aksjonen, men avgjørelsen om å gå inn i lokalene reddet minst 30 menneskeliv, sier politisjef Mina.

Gjerningsmannen identifisert

Politiet har identifisert gjerningsmannen, som ble drept, men de ønsker ikke å gå ut med navnet hans foreløpig.

Ifølge flere amerikanske medier dreier det seg om 29 år gamle Omar Mateen. Han var en amerikansk statsborger av afghansk opprinnelse, som var bosatt i byen Fort Pierce sørøst for Orlando.

Mateen skal ikke ha stått oppført på amerikanske myndigheters terrorlister, men var under etterforskning for et annet lovbrudd, ifølge BBC.

– Vi vil kunne si mer om ham når vi velger å gå ut med navn, sier Ron Hopper i FBI.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken