Gå til sidens hovedinnhold

Padde på Utsira

Artikkelen er over 9 år gammel

Ikke daglig kost i øykommunen

UTSIRA: – Jeg trodde først det var en sauedrolt, men da jeg kom litt nærmere så jeg at det var en padde, sier miljø- og plansjef i Utsira kommune, Atle Grimsby.

Det er faktisk ikke dagligdags å oppdage padder i veien i den lille øykommunen. Til nå er det bare registrert 12 pattedyr, amfiber og reptiler. Padda var ikke blant disse før sent onsdag kveld.

– Jeg stoppet opp og tok bilde. Men jeg prøvde ikke å fange den nei. Jeg var snill mot den, lover Grimsby.

Svartelistet kanin

– Padde eller Nordpadde som den ble hetende i 2009 er ikke tidligere registrert på Utsira! Vi må anta at det er noen som har hatt padden med fra fastlandet. Noen som kjenner til dette? skriver Grimsby på Utsira kommune sin blogg.

Selv om den artsinteresserte miljø- og plansjefen synes funnet er svært stas, var det likevel ikke ønskelig. Og han fraråder folk å innføre nye arter på øya.

– Nei, vi ønsker ikke nye arter på øya. Fremmede arter kan skape problemer i naturen. Nå var det bare denne ene padda. Men hadde det vært flere måtte vi tatt grep. Vi hadde tidligere et problem med kaniner på øya. De er nå svartelistet, sier Grimsby.

At han vil se flere padder i framtida frykter han ikke.

– Med en padde på 6,15 km2 og to mil til land så sier det seg selv at det skal være litt flaks for at padda vår finner en partner? skriver han humoristisk.