– Vi har hendene fulle, for å si det sånn. Det er mye vann rundt omkring, sa Helen Rygg Ims ved operasjonssentralen i Sør-Vest politidistrikt.

Operasjonsleder Victor Jensen sier i 9-tiden at oppdragene ser ut til å avta i Rogaland, men at de fremdeles har mye å gjøre.

Kolonnekjøring

Klokken 0655 fikk politiet i melding om at det er store mengder vann i veibanen på E 134 ved Stordalsvatnet i Etne kommune.

 

– Det har rast ut en del steiner, og disse er såpass store at de kan gjøre skader på biler dersom man kjører på dem. Det er også mye vann i veibanen, sier operasjonsleder Victor Jensen i Sør-Vest politidistrikt.

En politipatrulje var på stedet, men dro videre da entreprenør kom frem.  Det ble etablert kolonnekjøring hvert 30. minutt.

– Dette er fordi raset blokkerer deler av veien, og det er mye vann. Det er generelt mye vann i området Stordalen og i Vindafjord, sier Ims.

Stordalsvatnet ligger noen kilometer forbi Etne på vei østover.

Klokken 1150 skal veien være ryddet.

Store problemer i Odda

Klokken 0840 ble riksvei 13 stengt i Odda ved Byrkjenes grunnet et mindre ras. Det er mye vann i området, og fare for flere ras, opplyser vegtrafikksentralen. Entreprenør setter opp bom, og Tyssedalstunnelen er stengt. 

Like etter, klokken 0937, har det gått et større ras over veien her.

Også på motsatt side av fjorden er veien stengt på grunn av flom ved Edna bru mellom Odda og Utne.  Ved Furebergsfossen på motsatt side av Folgefonntunnelen er veien stengt på grunn av stor vannføring.

Vegtrafikksentralen melder i tillegg om at det er mye vann i veien i Opheimsgata i Odda sentrum. Entreprenør jobber sammen med kommunen på stedet.

Bildeserie

Store mengder vatn i Odda: Jostein fekk vatn inn i kjellaren

 

Tips eller bilder? Send epost til [email protected]

Vann i hus

Ved Nedre Kyvik på Stord har en del grus og stein rast ut i veibanen. Veien hvor dette har skjedd er en avstikker fra E 39.

– I tillegg er det meldt om en del vann i veibanen ved høyskolen i Leirvik. Politiet har sendt en patrulje mens vi venter på entreprenør fra veivesenet, sier operasjonsleder Jensen.

Også brannvesenet har fått flere meldinger fra Leirvik.

– Det har vært rolig i natt, men nå som folk våkner, har vi fått fire meldinger på rappen fra Leirvik-området på Stord. Alle stedene dreier seg om vanninntrenging i hus, sier vaktleder Steinar Eilertsen i Haugesund brannvesen.

I det ene tilfellet hadde vannet rent ned trappen til en kjeller, og sluket skal ha tettet seg slik at vannet rant inn døren.

– I et annet hus hadde de tre pumper i kjelleren, men klarte ikke å holde unna vannet. Brannvesenet er på stedet der nå, sier Eilertsen.