37 prosent planlegger å ta høstferie i år, viser tall fra Virkes befolkningsundersøkelse. Av disse oppgir nærmere seks av ti at de planlegger å reise utenlands, og stadig flere velger badeferie i høstferien.

34 prosent av de som oppgir at de skal på ferie, sier at sol og bad er formålet med ferien. Dette er en økning fra 31 prosent i fjor.

– Det kan virke som høstferien utpeker seg som et stadig klarere alternativ for utenlandsferie med sol og bad enn tidligere. Vi forskyver sommerfølelsen så langt utover høsten som vi kan. For mange er dette også siste mulighet til å sikre seg en sol- og badeferie med familien før høsten og vinteren setter skikkelig inn. Det sier direktør i Virke Reise Utland, Sverre McSeveny-Åril. 

Men ikke alle som tar høstferie skal på utenlandsreise. 23 prosent av de ferierende oppgir at de vil tilbringe ferien på privat hytte i Norge.

– Hyttelivet holder stand, og det er mange som ønsker seg rolige eller aktive dager ved hytta i Norge i frisk høstluft, sier direktør for Virke Reise Norge, Line Endresen Normann. 

Undersøkelsen ble gjennomført i mai i 2017 av Opinion for Virke. (ANB)