HAUGESUND: Forrige uke var det flere dager med temperaturer godt over 25 grader celsius i indre strøk av Haugalandet.

Slår varselet fra Meteorologisk institutt til blir det nok en uke med sol og fint vær. Temperaturmessig ser tirsdagen ut til å bli den beste.

Tirsdag er det ventet skiftende bris, om ettermiddagen og kvelden nordlig frisk bris på kysten. Pent vær.

Forskjellene i temperaturforhold kan bli store mellom ytre- og indre deler av Haugalandet.

En oversikt over forventede temperaturer viser at det blir «kaldest» i Haugesund med 21 grader, Skudeneshavn med 22 grader og Kopervik med 23 grader celsius. Varmest blir det i Sauda med 28 grader, men 25 grader i Sveio og Vikedal, samt 26 grader i Aksdal, Ølensvåg og Etne nok også gjør godt i ferietiden.

(saken fortsetter under bildet)

Fin sommeruke

De neste dagene kan de bli litt kjøligere, men ikke mye.

Onsdag er det ventet bris mellom nordvest og nord, opp til frisk bris på kysten. I ytre strøk opphold og til dels pent vær. I indre strøk perioder med sol, men også mulighet for enkelte regnbyger, vesentlig om ettermiddagen.

Torsdag ventes skiftende bris, på kysten nordlig opp i frisk bris. Mulighet for enkelte regnbyger i indre strøk om ettermiddagen, ellers oppholdsvær og perioder med sol.

Stor skogbrannfare

Selv om det noen steder har kommet noen få millimeter med nedbør de siste dagene, er ikke det nok til å avblåse det store skogbrannfaren på Vestlandet.

Meteorologisk institutt meler at det lokalt er stor gress-, lyng- og skogbrannfare inntil det kommer nedbør av betydning.

«Vegetasjon kan lett antennes og store områder kan bli berørt. Vær forsiktig med åpen ild», heter det i en melding fra met.no.