Varsler storm og kraftige vindkast

Her treffer det kraftige vindfeltet Vestlandet tirsdag formiddag. Bildet er hentet fra værkartet på Yr.no.

Her treffer det kraftige vindfeltet Vestlandet tirsdag formiddag. Bildet er hentet fra værkartet på Yr.no. Foto:

Tirsdag blir det ruskete på hele Vestlandet.

DEL

VÆR: Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel for Vestlandet på grunn av et lavtrykk som kommer inn mot land i morgen og har med seg kraftig vind.

– Det blir økende vind fra tirsdag morgen, og det ventes opp i liten storm på kysten fra sør-øst. Lavtrykket har også med seg kraftige vindkast som vil komme opp i 27-30 meter på sekund, sier vakthavende meteorolog Mette Skjerdal ved Vervarslinga på Vestlandet.

Regn og snø

30 m/s tilsvarer sterk storm, som er steget før orkan styrke. Det anbefales å sikre løse gjenstander.

– Det vil blåse kraftig midt på dagen, og så roer det seg utover ettermiddagen og kvelden til liten kuling, sier Skjerdal.

Med vinden kommer også sammenhengende nedbør, som vil komme som regn i ytre strøk av Nord-Rogaland.

– Det vil kanskje komme mellom 10 og 20 mm nedbør. I fjellet og i indre strøk vil dette falle som snø, og det er derfor også sendt ut varsel om vanskelige kjøreforhold, sier meteorologen.

Kan bli stengt

Vind kombinert med snø og snøfokk gjør at det er fare for både kolonnekjøring og stenging av E 134 over Haukeli tirsdag formiddag.

– Kort sagt anbefales det ikke å kjøre over fjellet på formiddagen i morgen.

Onsdag roer været seg ned, og det blir opphold, før det igjen kommer inn et lavtrykk torsdag. Denne gangen blir det ikke like kraftig, men det vil bli grått vestlandsvær inn mot helgen.

Artikkeltags