– Det er bare å nyte de to neste dagene. Etter det snur været.

VARMT: De to neste dagene skal det bli rundt 25 grader, ifølge meteorologen. Dette bildet er tatt en fredag ettermiddag tidligere denne måneden da flere hadde tatt turen til Indre kai i det fine været.

VARMT: De to neste dagene skal det bli rundt 25 grader, ifølge meteorologen. Dette bildet er tatt en fredag ettermiddag tidligere denne måneden da flere hadde tatt turen til Indre kai i det fine været.

I to dager kommer sommeren tilbake til Haugalandet. Meteorologen lover 25 grader.

DEL

HAUGESUND: Mandag morgen våknet haugalendingene opp til skyfri himmel og en gradestokk som sakte, men sikkert var på vei til å vise 20 grader.

Like før klokken 08 fortalte statsmeteorolog Marianne Skolem Andersen hos Meteorologisk institutt at det ikke skal stoppe der.

– Det kommer til å ligge på 25 grader flere steder i dag, det er jeg ganske sikker på. Det ser virkelig lovende ut. Varmt og fint og ingen skyer. Rett og slett nydelig, oppsummerer hun.

Noen rekord er det derimot et stykke unna. Ifølge meteorologen må temperaturen i så fall komme godt over 30 grader for slå august-rekorden.

Regn i sikte

Klokken 07.45 var det 17 grader på Haugesund Lufthavn Karmøy og 18,5 på Stord. Det var da det varmeste stedet i Hordaland.

Ifølge meteorologen skal det være sørlig vind, denne vil derfor merkes mest ved kysten.

– Det er bare å nyte de to neste dagene. Etter det snur været, sier Skolem Andersen.

For onsdag skal det komme inn nedbør med mulighet for torden.

– Det skjer trolig på ettermiddagen, men det er litt usikkert. Temperaturen vil synke litt og vi går inn i en periode med regn og regnbyger så langt jeg kan se nå, sier hun.

Badetemperatur?

NTNU-studenter som hadde sommerjobb hos Haugesund kommune og Atea i forbindelse med Sildikon Valley-prosjektet, har satt ut sensorer i blant annet Eivindsvatnet og Skeisvatnet slik at badetemperaturen kan leses av digitalt.

Ifølge hjemmesiden til Haugesund kommune var det klokken 06.53 mandag 17,88 grader i Eivindsvatnet og 17,86 grader i Skeisvatnet klokken 06.42.Artikkeltags