Disse dagene blir varmest: – Det blir oppimot 30 grader

BADEVÆR: I helgen er det ventet temperaturer oppimot 30 grader på Haugalandet. Her fra en fin sommerdag i Dragavika for to år siden.

BADEVÆR: I helgen er det ventet temperaturer oppimot 30 grader på Haugalandet. Her fra en fin sommerdag i Dragavika for to år siden. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Nå blir det hett på Haugalandet! I helgen får vi temperaturer oppimot 30 grader også ved kysten.

DEL

VÆRET: Tirsdagen startet grå med et lavtrykk som nettopp har passert, men ifølge meteorologen skal det ikke gå mange timer før det sprekker opp i skydekket.

– Allerede i dag vil det sprekke opp og vi vil få perioder med sol, forteller Kristin Seter ved Vervarslinga på Vestlandet.

Det er nemlig sol så langt øyet – og prognosene – kan se. Og for dem som venter på sommervarmen, er det også godt nytt i vente. Den kommer, spesielt når det nærmer seg helg!

Tåke i starten, hett i helgen

Men først litt tåke. Den siger inn natt til onsdag og også torsdag kan havtåken forkludre drømmen om Åkrasanden og gjøre at temperaturene ikke blir elleville, helt ved kysten. Noen skyer kan det også bli.

LES OGSÅ: Hvor i all verden kommer tåka fra?

I indre strøk vil det bli varmere og i Etne ligger man an til å få temperaturer oppi 27 til 29 grader allerede torsdag og fredag.

Og jo nærmere man kommer helgen, jo varmere og mere sol blir det også ved kysten.

– I Haugesund ser det foreløpig ut til at søndagen blir det varmeste dagen. Prognosen viser 27 grader, men det blir nok varmere. Gjerne opp rundt 30 grader, tror Seter.

Saken fortsetter under grafikken

Varer ut uken

Ifølge meteorologen er det først og fremst de kommende dagene hvor det er fare for tåke.

– Det er da fuktigheten er høyest. Ellers vil man jo kunne få noen ettermiddagsbyger i indre strøk hvis temperaturene er høye. Det er litt typisk, sier Seter.

– Hvor lenge kan vi nyte finværet?

– Vi ser en ende på det, men vet ikke helt når. En eller annen plass mellom mandag og onsdag tar det nok slutt, men det er veldig usikkert siden det er så langt fram, sier meteorologen.

Artikkeltags