Snøen legger seg i høyden i Sør-Norge

Skjermgrabb fra Statens vegvesen sitt webkamera på Haukeli mandag kveld.

Skjermgrabb fra Statens vegvesen sitt webkamera på Haukeli mandag kveld.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Snøen har begynt å legge seg flere steder i Sør-Norge, og det kan komme snø ned til 400 meter over havet. Statens vegvesen tvitrer om kraftig vind og snø i Telemark og Indre Agder.

DEL

VÆRET: – Du skal nok ikke så veldig langt opp før du risikerer hvit nedbør nå i ettermiddag og kveld. Et sted mellom 400 og 600 meter over havet nord for Lillehammer i hvert fall, så kommer nedbøren som snø, sier meteorolog Vibeke Tynnes til NRK.

Meteorologisk institutt har tidligere send ut OBS-varsel om vanskelige kjøreforhold i Telemark, Agder og i fjellet i Sør-Norge. I Telemark og Agder er det ventet at faren er over klokka 20 tirsdag kveld, mens den i fjellet i Sør-Norge er ventet å vare til klokka 1 natt til onsdag, ifølge varselet.

Fylkesvei 55 over Sognefjellet holder nattestengt fra klokka 20 til 8.

Ifølge meteorologen blir det ikke store mengder snø, men det kan skape utfordrende kjøreforhold. Onsdag kommer det mildere luft, så det blir ikke langvarig.

– Det som kan være litt skummelt, er hvis klarværet kommer før tåka. Da vil temperaturen gå ned, og det kan fryse på og skape glatte veier rundt omkring, sier Wahl.

Ifølge trafikkoperatør i Statens vegvesen Gry Solli har snøen begynt å komme på fjellovergangene i Sør-Norge. Hun sier vinterdekk må til dersom man skal kjøre i de høyereliggende områdene.

Skal du over fjellet med bil som ikke er skodd for snø og is? Sjekk siste nytt fra fjellovergangene her.

Artikkeltags