Gå til sidens hovedinnhold

117 redningsaksjoner i finværet i helgen

Artikkelen er over 5 år gammel

Det fine været gir travle dager for dem som sørger for sikkerheten. Hovedredningssentralen Sør-Norge hadde 117 oppdrag fra fredag ettermiddag til mandag morgen.

BERGEN: 95 av aksjonene var sjørelaterte, opplyser Hovedredningssentralen (HRS) på Twitter. I løpet av bare ett døgn fra lørdag ettermiddag koordinerte HRS 45 aksjoner; gjennomsnittlig er det snaut 30 redningsaksjoner. Om vinteren er tallet ofte under 10, melder NRK.

– Det er høysesong nå. Været er fint, og folk skal ut og kose seg litt ekstra i solsteiken, men ferdighetene står ikke alltid i stil, sier redningsleder Ola Vaage til NRK. 35 av redningsoppdragene var til sjøs.

– Det er mange som har fått motorstans og noen som har gått på grunn. Heldigvis har vi gått klar av de tyngste og alvorligste hendelsene, sier Vaage.

De fleste av oppdragene på land gjaldt folk som hadde fått problemer på fjelltur i det fine været. Også politiet har hatt mange oppdrag som kan knyttes til at folk ville nyte sommersolen. Operasjonsleder Morten Kronen i Vest politidistrikt kan fortelle om en paragliderulykke, båtbrann og en kvinne som falt i en elv. Ved Finse hadde en turist satt seg fast i en snøfonn.

– Men etter hvert var det noen som hørte at hun ropte og kom og fikk henne opp, sier Kronen. 

Kommentarer til denne saken