– Nå takker vi høyere makter for at det har sluttet å snø

Oddvar Bratteteig i Røldal skisenter ser fram til ei snørik helg.

Oddvar Bratteteig i Røldal skisenter ser fram til ei snørik helg. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Med snødybder opp mot 3,5 meter og strålende værmeldinger for skisentrene, ligger alt til rette for ei fantastisk helg i fjellet.

DEL

VÆRET: – Hva skal en si? Nå er det nesten umulig å få det bedre.

Daglig leder Oddvar Bratteteig i Røldal skisenter har det travelt torsdag formiddag. Det har kommet enorme mengder snø den siste tiden, og med helga rett rundt hjørnet, er det alle mann til pumpene.

– Det er meldt kjempevær, og nå takker vi faktisk høyere makter for at det har sluttet å snø, så vi blir ferdige før storinnrykket, sier han.

Én uke - én meter

Snødybden i og rundt skisenteret var torsdag på 3,5 meter. På Haukelifjell var utgangspunktet et ganske annet for bare kort tid siden, men daglig leder Stine Vinje ved skisenteret kan fortelle at det har kommet en meter snø i løpet av den siste uken, og at målingene nå viser halvannen.

– Onsdag snødde det noe voldsomt. Til helga meldes det om fantastisk vær, med kaldt, full sol og så å si vindstille. Jeg håper alle finner fram skiene og kommer seg til fjells, sier hun entusiastisk.

Saken fortsetter under bildet.

Snørikt også ved Haukelifjell skisenter torsdag.

Snørikt også ved Haukelifjell skisenter torsdag. Foto:

Snør tett

Knut-Arild Sørensen i Friluftsrådet vest melder om vinterstemning også på Olalia, og lover brøytet parkeringsplass og nypreparerte løyper.

«Snøen er tilbake og det snør tett i Olalia i formiddag. Det er 20-30 centimeter nysnø oppå den gamle snøen. Det skal slutte å snø i løpet av ettermiddagen og værutsiktene er svært gode for helga og neste uke», skriver han i en epost til Haugesunds Avis onsdag formiddag.

Det har ikke lyktes avisen å komme i kontakt med Sauda skisenter eller Gullingen skisenter, men meldinger og snørapporter vitner om tilsvarende forhold også her.

Mulighetene for kalde gleder er med andre ord absolutt til stede for skiglade haugalendinger i helga.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken