VÆRET: Meteorologen varsler samme værtypen søndag som lørdag.

– Litt yr og regn av og til. Bris fra nordvest. Kanskje frisk bris på kysten. Ingenting som minner om sommervær, sier meteorolog Steinar Skare i Vervarslinga på Vestlandet.

Utover dagen mandag bedrer været seg. Det vil fortsatt blåse fra nordvest, men skydekket sprekker opp og det er ventet sol utover ettermiddagen. Temperaturen stiger til 15–16 grader.

Lite skyer

– Tirsdag og onsdag ser ut til å bli to fine dager. Det vil fortsatt blåse nordvestlig bris, men det vil være veldig lite skyer på himmelen. For det meste sol. Vi vil få temperaturer mellom 16 og 17 grader ute ved kysten, sier Skare.

I områder som Etne og Sauda blir det en helt annen temperatur. Kanskje mellom 23 og 25 grader, mener meteorologen.

– Årsaken til at vi får en såpass markant forskjell innenlands er at havtemperaturen drar ned lufttemperaturen ved kysten. Havet holder bare 13–14 grader nå og det har mye å si for temperaturen i kystområdene når vinden blåser fra nordvest, forklarer meteorologen.

– Ikke så fint som først antatt

Torsdag og fredag blir det litt lavere temperaturer igjen, men oppholdsvær.

De siste dagers prognoser har antydet at det vil bli fint og varmt sommervær mot slutten av neste uke. Lørdag morgen var meteorolog Skare ikke lenger så sikker på det.

– Det ble antydet en fin helg neste helg, men prognosene nå ser ikke bra ut. Det kan se ut som det ikke blir så fint som først antatt, sier han.

Prognosene er usikre og Skare tror ikke han vil si så mye mer om det nå når det er et så usikkert varsel.

– Vi får nyte de dagene vi får, avslutter meteorologen.