Karmøy-familie midt i ødeleggelsene

Orkanen «Irma» etterlot seg store ødeleggelser.

Orkanen «Irma» etterlot seg store ødeleggelser. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Orkanen «Irma» raser og det meldes om store skader.

DEL

ORKANEN «IRMA»: Ingrid Marie Widvey (32) fra Karmøy er med familien i hjemmet på øya St. Thomas, som er del av De Amerikanske Jomfruøyene. Et område som er rammet av orkanen «Irma».

Familien har blitt værende der mens orkanen har truffet øygruppen.

Det meldes om massive ødeleggelser på flere karibiske øyer. Også på St. Thomas.

– Det er total ødeleggelse, sier statsminister Gaston Browne på Antigua og Barbuda, ifølge NRK, som også melder at minst åtte personer er omkommet i den franske delen av den karibiske øya St. Martin, etter at orkanen «Irma» har rast over øya.

Da Haugesunds Avis sist hadde kontakt med Widvey onsdag, var meldingen fra henne at «Mistet strømmen for 2 timer siden. Nettet er inn og ut. Blåser kraftig og regner masse."

– Ikke redde, men nervøse

Hun presiserte at verken hun eller familien var redde, men nervøse.

Widvey og familien har valgt å bli i hjemme sitt på øya St. Martin.

– Vi bor i et hus som er 100 prosent betong. Det er trygt. Det er etterpå vi er redde for nå. Ord blir fattige her, lød meldingen fra Widvey til Haugesunds Avis.

Familiens hus er av betong og er derfor et trygt sted å være i orkan, ifølge Widvey.

Familiens hus er av betong og er derfor et trygt sted å være i orkan, ifølge Widvey. Foto:

Ifølge NRK har orkanen gjort store ødeleggelser på St. Thomas.

– Det er ikke drikkevann og strøm, offentlige bygninger kan ikke brukes og hus er ødelagt. Vi estimerer at mellom 60 og 70 prosent av husene på St. Martin er ødelagt, sier prefekt i den franske regionen Guadeloupe Eric Maire, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Forberedt i en uke

Ingrid Marie Widvey har sammen med mannen Øystein (42) og datteren Sofie (6) forberedt seg en uke på at «Irma» skulle treffe området de bor i.

Haugesunds Avis meldte tirsdag at Widvey og datteren på seks år skulle reise til tryggere områder i Puerto Rico. Beslutningen ble omgjort av Widvey.

– Vi kunne ikke reise fordi vi kunne blitt sittende fast i Puerto Rico uten mulighet til å komme oss videre derfra eller hjem igjen, meldte hun til Haugesunds Avis.

– IKKE REDDE: Ingrid Marie Widvey (32) med datteren Sofie (6) og ektemannen Øystein (42).

– IKKE REDDE: Ingrid Marie Widvey (32) med datteren Sofie (6) og ektemannen Øystein (42).

Det har ikke lykkes Haugesunds Avis å opprette kontakt med Ingrid Marie Widvey i løpet av torsdag formiddag.

NRK meldte torsdag morgen at Puerto Rico nå er uten strøm og vann. Ifølge myndighetene på den amerikanske øygruppen er nå 900.000 mennesker uten strøm, og rundt 50.000 uten vann. Orkanen har beveget seg nord og øst for øygruppen, derfor er det øyene som har merket vinden og regnet som følger med «Irma», ifølge NRK.

Nasjonalgarden har opprettet tilfluktsrom med plass til 62.000 mennesker. Totalt er det bosatt rundt 4 millioner på det amerikanske territoriet.

Det ventes at orkanen trolig vil svekkes til kategori 4 når den treffer land i Florida en gang i løpet av helgen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken