Snøvær flere steder i Sør-Norge

NY SNØ: Vinteren tar til i fjellet. I natt ble det registrert 20 centimeter nysnø i fjellene på Haukeli. Foto: Skjermgrabb fra Statens vegvesen sitt webkamera på Haukeli.

NY SNØ: Vinteren tar til i fjellet. I natt ble det registrert 20 centimeter nysnø i fjellene på Haukeli. Foto: Skjermgrabb fra Statens vegvesen sitt webkamera på Haukeli.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Flere steder i Sør-Norge har fått vinterens første snøfall i løpet av natten. Glatte veier har allerede skapt problemer.

DEL

VÆR OG TRAFIKK: – Snøen faller stort sett på Østlandet vest for Oslo, i Telemark og på Sørlandet. Det går også noen snøbyger på Vestlandet, men her er mesteparten over, sier meteorologikonsulent Jan Inge Hansen ved Meteorologisk institutt til NTB.

Han sier at det foreløpig er snakk om små snømengder i lavlandet, og at nedbøren først og fremst kommer som regn langs kysten. I fjellet er mengdene noe større.

– I Sirdal i Vest-Agder har det falt 11 centimeter nysnø. Oppe i fjellet ved Haukeliseter har det falt 20 centimeter. Geilo har fått 7 centimeter, sier Hansen.

Problemer

På forhånd har Meteorologisk institutt sendt ut obs-varsel om vanskelige kjøreforhold på grunn av snø i Telemark, Vestfold, Østfold, Oslo, Akershus og Buskerud tirsdag formiddag.

Snøen har allerede skapt problemer på Vestlandet. På E 39 ved Helleland utenfor Egersund i Rogaland har snøen overraskende meldt sin ankomst, noe som har skapt et par uhell i morgentimene.

Det er ventet at mye av snøen langs kysten på Vestlandet og Sørlandet raskt vil smelte.

Vegtrafikksentralen meldte like før klokken 5 om redusert framkommelighet på grunn av et trafikkuhell på E 39 i Lund kommune. Ifølge Sørvest politidistrikt har et vogntog kjørt ut av veien. En lyktestolpe er påkjørt, og det lekker drivstoff fra en trekkvogn.

Et varsku

– Snøen kommer som julekvelden på kjerringa, opplyser Henning Andersen i Sørvest politidistrikt til NTB.

– Det er snødekt og glatt vei. Dårlig sikt. Det medfører problemer spesielt for tungtransport.

Vest politidistrikt melder også om lav snøgrense og snøføre på veiene.

– Det er et varsku til folk som skal ut og kjøre. Det kan være glatt, og det er store lokale variasjoner, sier operasjonsleder Eivind Hellesund.

Også Troms politidistrikt melder om glatte veier. «Underkjølt regn i Harstad. Svært glatt. Ta deg god tid til jobb. Ha en trygg og fin dag!», står det i twittermeldingen.

Artikkeltags