Torden og hagl på Vestlandet

Illustrasjonsfoto: Per Løchen / NTB scanpix

Illustrasjonsfoto: Per Løchen / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Yr melder om regn, hagl og tordenvær på Vestlandet fredag. Flomvarselet er satt til gult nivå i Rogaland og vestlige deler av Agder.

DEL

De hvite, konvektive skyene gir kraftige regn- og haglbyger og snøbyger over 200 meters høyde, skriver Yr på sine nettsider.

Også Vestlandet har opplevd dårlig vær det siste døgnet. Torsdag morgen ble uværet i landsdelen nedgradert fra mulig ekstremvær til obs-varsel.

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) satte torsdag flom- og skredfarenivået på Vestlandet til gult, og det gikk skred både i Rogaland og Hordaland.

Flomfare

Fredag varsler NVE gult flomnivå i Rogaland og vestlige deler av Agder.

Gult nivå er det laveste av NVEs varslingsnivåer, og betyr en utfordrende situasjon som krever oppfølging og kan medføre skader lokalt.

Yr melder også om vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene i Sør-Norge grunnet sterk vind og sterke vindkast, i kombinasjon med nedbør som snø. Det er risiko for snøfokk og til dels dårlig sikt. Faren skal være over ved midnatt.

Steinras i Odda

Torsdag ble to biler ble tatt av et steinras ved Odda i Hordaland. Det var kraftig regn i området og en person ble lettere skadd.

– Jeg har fått beskrevet at steinene er på størrelse med små biler. Så det er ikke løsmasse som har rast ut, det er store blokker, sa operasjonsleder Eivind Hellesund i Vest politidistrikt til NTB.

Fredag melder Vegtrafikksentralen på Twitter at opprydningsarbeidet etter raset har startet og at manuell dirigering forhåpentligvis er i gang fra klokken 15 fredag ettermiddag.

Artikkeltags