Sender navneforslag i retur: – Vestland er et svært dårlig navn

LIKER IKKE PROSESSEN: 
Partileder Jonas Gahr Støre (Ap) da han var på besøk i Haugesund turistforening og en barnehage i Djupadalen i forbindelse med Arbeiderpartiets valgkampturné på Vestlandet i fjor sommer. Her sitter han sammen med stortingsrepresentant Hege Haukeland Liadal (Ap) i en gapahuk.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

LIKER IKKE PROSESSEN: Partileder Jonas Gahr Støre (Ap) da han var på besøk i Haugesund turistforening og en barnehage i Djupadalen i forbindelse med Arbeiderpartiets valgkampturné på Vestlandet i fjor sommer. Her sitter han sammen med stortingsrepresentant Hege Haukeland Liadal (Ap) i en gapahuk. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Arbeiderpartiet på Stortinget har vedtatt å sende saken om regionnavn tilbake til regjeringen.

DEL

HAUGESUND: Stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet i Haugesund, Hege H. Liadal, liker ikke prosessen bak navnevedtaket.

– Dette har vært en dårlig prosess, uten at Stortinget har vært involvert, sier hun.

Onsdag skrev Stavanger Aftenblad at Stortinget kan være i ferd med å stoppe dåpen av Vestland fylke.

Ap, SV og Sp ber regjeringen prøve igjen i forsøket på å gi våre to nabofylker i nord et nytt navn når de nå slås sammen.

Enig med Språkrådet

På Vestlandet har naboene i Rogaland i sør og Møre og Romsdal i nord vært avvisende til forslaget og flere føler seg skjøvet ut av landsdelen.

Direktøren i Språkrådet, Åse Wetås, har tidligere uttalt at regjeringen har sett bort fra rådets grundige arbeid og kompetanse. Hun viser til at Gula, Bjørgvin eller Bergenhus ville vært bedre navn på den nye regionen enn Vestland.

Liadal støtter seg til Språkrådet uttalelse.

– Jeg er enig med Språkrådet som er tydelig på at dersom våre to nabofylker skal kalle seg Vestland, så er det et svært dårlig navn, sier hun.

Nå vil hun og Arbeiderpartiet legge press på KrF og de andre partiene som ikke er i regjering.

– Så får vi en grundig evaluering, både politisk og faglig, på om to av fire vestlandsfylker kan eller bør kalle seg Vestland, avslutter stortingsrepresentanten.

Artikkeltags