KARMØY: Brannen ble meldt klokka 03.35 i natt.

Den store lagerhallen og verkstedet på Husøy ble totalskadd i brannen. Hallen ligger på Husøy industriområde og tilhører Nordvegen Marine AS.

I hallen var det flere båter som ble totalskadd - trolig til en verdi av ca. 10-15 millioner kroner. Også flere andre båter som sto lagret opp til hallen fikk store skader på grunn av strålevarmen.

Klokken 06.25  hadde brannvesenet ett vaktlag igjen på plassen.

- Det vil ulme i mange dager framover. Vi kan ikke lete etter noe før det har blitt kaldt, men vi vil prøve å sikre så mye som mulig i dag, sier operasjonsleder Johan Inge Særsten til h-avis.no.

- Overtent

Brannvesenet ble varslet like før klokken 03.30, og opplyser at det var folk som kjørte forbi som varslet om brannen.

- Det var overtent da vi kom fram, og vi måtte konsentrere oss om å berge flest mulig båter på utsiden. Hvor lenge det har brent er ikke godt å si, sier avdelingsleder beredskap i Karmøy brannvesen, Onar Walland.

Brannmannskap fra Bø og Kopervik rykket ut til brannen. I alt deltok 25 mann, fire brannbiler og en redningsskøyte i arbeidet med brannen.

Ukjent årsak

Brannen utviklet mye røyk grunnet brann i plast og oljestoffer. Det ble også lagret en del gassflasker på stedet.

Brannårsaken er ikke avklart og politiet vil starte den tekniske undersøkelsen når brannstedet er kjølnet. Politiet vil også holde vakt på stedet.