Gå til sidens hovedinnhold

Dykker kritisk skadd

Artikkelen er over 5 år gammel

En dykker skal ha satt seg fast under en rengjøringsjobb under vann på en rigg på Westcon onsdag morgen. Mannen ble fraktet til Haukeland universitetssykehus. Torsdag formiddag opplyser de at tilstanden hans fortsatt er kritisk.

VINDAFJORD: Dykkeren ble sendt med luftambulanse til Haukeland universitetssykehus etter uhellet.

- Dette var en ekstremt enkel jobb, der det dessverre oppsto en hendelse som var veldig uventet. Vi hadde en dykker på standby like ved mannen, og han fikk ham løs etter kort tid, forteller Bjørn Schulz, som er administrerende direktør i AD Offshore AS.

Firmaet er mannens arbeidsgiver.

Schulz roser både Westcon, Transocean og sine egne folk for hvordan de handlet når uhellet var ute.

- Vi har hatt mange redningsøvelser, og jeg er så glad for at denne episoden viser at alt fungerte når uhellet først var ute. Alt fra dykkerteamet som var med til Westcons egne ansatte og deres rutiner, sier Schulz.

De øvrige som var med på jobben, er blitt tatt hånd om av bedriftshelsetjenesten.

- Heldigvis har vi ikke kompromisset på utstyr på noe vis, og dykkeren hadde det aller beste. Men som sagt, så var dette en ulykksalig hendelse, sier han.

Alle nødetatene ble sendt ut til Ølensvåg onsdag morgen, inkludert luftambulanse. Da hadde de fått melding om at dykkeren satt fast under havoverflaten og hadde begrenset dykketid igjen.

Politiet meldte fra om hendelsen på Twitter like etter klokken 08.15. Klokken 08.30 meldte de at dykkeren var oppe på land og at han ble behandlet av helsepersonell.

- Da vi kom fram, hadde kolleger allerede fått ham løs og opp på land, og startet hjerte- og lungeredning. Han var bevisstløs da han kom opp, og han var også bevisstløs da han ble fraktet videre til sykehus, sier operasjonsleder Jarle Utne-Reitan i Sør-Vest poltidistrikt til NTB.

Luftambulansen landet i Skjold på grunn av værforholdene ved Ølensfjorden.

Haukeland universitetssykehus opplyser i en pressemelding onsdag formiddag at dykkeren er kritisk skadd. Ifølge Schulz er mannens nærmeste familie sammen med ham i Bergen.

Utne-Reitan sier at det vil bli gjort kriminaltekniske undersøkelser på stedet, og Arbeidstilsynet er varslet.

Westcon har lagt ut en melding på sin hjemmeside, med en uttalelse fra administrerende direktør ved Westcon Yards i Ølen, Øystein Matre.

– Dette er en alvorlig hendelse og vi bistår nå politiet og Arbeidstilsynet i å få klarhet i hva som har skjedd, sier han.

Marius Parmann i PR-byrået First House er pressekontakt for Westcon.

- Westcon har bistått dykkerfirma og den skadde, sier han.

- Vil Westcon starte intern granskning?

- Foreløpig bistår vi politiet og Arbeidstilsynet med de opplysningene de trenger. Vi får komme tilbake til om vi skal sette i gang en intern granskning, sier Parmann.